Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΣΧΟΣ !!! 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ !!! ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/11/2017 !!!

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ....ΓΙΑ ΗΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ....

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.....


ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ .....
Έχουν στείλει έγγραφο από το ΚΤΕΛ Αργολίδας εδώ και 10 ημέρες.....αλλά δεν ιδρώνει κανένα αυτί !!!
Χρωστάνε στο ΚΤΕΛ Αργολίδας όλα τα λεφτά του 2016 από τα μαθητικά δρομολόγια  !!! Και τα φετινά !!!

ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ .....ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016....

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕΛ :

'' Όπως γνωρίζετε η εταιρεία μας καθ΄ όλα τα πρηγούμενα έτη , έως και σήμερα, αποτελεί τον κύριο φορέα μεταφοράς των μαθητών, προς και από τα σχολεία τους, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκαπιδευσης της Αργολίδας.
Το μεταφορικό και κοινωνικό έργο το οποίο προσφέρουμε, είναι ευαίσθητο, αφού πρόκειται για μεταφορά μικρών παιδιών και εκτεταμένο, αφού καλύπτει πολλά δρομολόγια, σε όλο το Νομό.
Για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο έργο αυτό, αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δάνειο κίνησης από Τράπεζες, ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε τα πετρέλαια για την κίνηση των λεωφορείων, τα ημερομίσθια των οδηγών και ιδιοκτητών - οδηγών και τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας εν γένει.
Η δανειοδότηση αυτή, παρ΄όλο που εμείς επιβαρυνόμαστε με μεγάλα κόστη, για τους τόκους που πληρώνουμε στις Τράπεζες, είναι απολύτως απαραίτητη, αφού χωρίς την δανειοδότησηαυτή, δεν θα είχαμε την ρευστότητα, ώστε να μπορέσουμε να κινήσουμε όλον αυτό τον στόλο των αυτοκινήτων. για την διεκπεραίωση των μαθητικών δρομολογίων.
Η δε Περιφέρεια, είναι γνωστό, ότι καθυστερεί κατά κανόνα την εξόφλησή μας, χωρίς από την άλλη να αναλαμβάνει το κόστος υπερημερίας της.
Όμως, παρ΄ όλου που καθημερινά εκτελούνται κανονικά όλα τα δρομολόγια, η Περιφέρεια πλέον μας οφείλει το εργολαβικό αντάλλαγμα, από τον Σεπτέμβριο του 2016 !!
Η δε Τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε, μας έκλεισε κάθε κανάλι ρευστότητας και δανειοδότησης, απείλησε μάλιστα με άμεση καταγγελία της σύμβασης που μας συνδέει, εντός των αμέσως επόμενων ημερών.
Ως εκ τούτου δεν είμαστε πλέον σε θέση να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες δαπάνες για καύσιμα, ούτε για τα ημερομίσθια ολυτε καμία άλλη από τις απαραίτητες δαπάνες για την πραγματοποίηση της μεταφοράς των μαθητών.
Θεωρουμε δε ότι αποκλειστικά υπαίτια γι΄ αυτό, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποί μας περιέφερε σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, λόγω της πρωτάκουστης υπερημερίας της, οφείλοντάς μας πλέον του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ !1
Αναγκαστήκαμε λοιπόν να αποστείλουμε το από 6 Νοεμβρίου 2917 ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΟΧΛΗΣΗ μας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για όλα τα ανωτέρω, δηλώνοντας ότι θα βρισκόμασταν στην δυσάρεστη θέση, να μη μπορούμε να εκτελέσουμε το έργο, πέραν της λήξεως της τρέχουσας εβδομάδας.
Παρά ταύτα το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και κάθε δυνατότητά μας να μεταφέρουμε τους μαθητές, εξαντλήθηκε.
ΕΔίμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, να ενημερώσουμε το κοινό, ότι από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 δεν θα διεξάγουμε κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών, προς και από τα σχολεία.
Λυπούμαστε αλλά θέλουμε να γνωρίζει το επιβατικό μας κοινό και οι πολίτες, ότι δεν αποτελεί τούτο, δική μας επιλογή.''


ΧΘΕΣ πάντως, στην Οικονομική Επιτροπή, η κυρία θεματική έκανε δημοπρασία για σχολικά δρομολόγια στην Αρκαδία μαθητών ΑΜΕΑ .....

Τι τρέχει με τα λεφτά των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ???
ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΤΕΛ.....ΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ???

ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ''ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ'' ???

Ας δούμε ΤΙ ισχύει για την μεταφορά των μαθητών γενικώς , με μέσα δημόσιας χρήσης :

Στον νέο νόμο 4369/2016 (ΦΕΚ 33Α / 27-2-16) για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια -αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις», γίνεται ξεχωριστή αναφορά στο άρθρο 60 για τη μεταφορά μαθητών.
Αναλυτικά, ισχύουν τα παρακάτω:
1. Η ισχύς των συμβάσεων σχετικών με δρομολόγια μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2015−2016, οι οποί− ες ανετέθησαν και εκτελούνται, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 2 της Π.Ν.Π. της 10.9.2015 «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την απρόσκοπτη έναρξη του σχολικού έτους 2015−2016 και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων» (Α΄ 108) που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 4350/2015 (Α΄ 161), και έληγε έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, παρατείνεται μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2015−2016. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι ρυθμίσεις του άρθρου 2 της Π.Ν.Π. της 10.9.2015 «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την απρόσκοπτη έναρξη του σχολικού έτους 2015−2016 και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων» (Α΄ 108) που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 4350/2015 (Α΄161).
2. Η παρ. 3 του άρθρου 2 της ΠΝΠ της 10.9.2015 «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την απρόσκοπτη έναρξη του σχολικού έτους 2015−2016 και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων» (Α 108) που κυρώθηκε με το άρθρο 10 του ν. 4350/2015 (Α΄ 161), αναδιατυπώνεται ως εξής: «3. Οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων, οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2015−2016, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών και εφόσον το ύψος της σχετικής δαπάνης είναι σύμφωνο με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής».
3. Τα κατακυρωτικά έγγραφα των προσωρινών μειοδοτών που αναδείχθηκαν κατά τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2015 −2016, όπως αυτά ορίζονται με την παρ. 2 του άρθρου 6 του Π.δ. 118/2007, γίνονται αποδεκτά, εφόσον κατατεθούν σε φυσική μορφή ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής μετά από απόφασή της και σε χρόνο τον οποίο αυτή ορίζει.
4 α. Η παρ. 4 του άρθρου 1 της κοινής υπουργικής απόφασης 24001/2013 «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β΄ 1449) καταργείται. β. Η παρ. 5 του ιδίου άρθρου 1 της κοινής υπουργικής απόφασης 24001/2013 «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β΄ 1449) αναριθμείται σε 4. γ. Η παρ. 1 του άρθρου 9 της κοινής υπουργικής απόφασης 24001/2013 «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β΄ 1449) καταργείται. δ. Στην παρ. 2 του άρθρου 9 της κοινής υπουργικής απόφασης 24001/2013 «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β΄ 1449) απαλείφεται η αρίθμηση.
5. Δαπάνες μεταφοράς μαθητών ΕΠΑΛ και Μουσικών Σχολείων οι οποίοι κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων από το σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν και πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2014−2015, καταβάλλονται νομίμως και κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής και γενικής διάταξης, εφόσον εκδοθεί διαπιστωτική πράξη του Περιφερειάρχη και εφόσον η οικεία Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τη δαπάνη με απόφασή της. Σε περίπτωση που το κόστος μεταφοράς υπερέβη το δικαίωμα προαίρεσης, η διαφορά μεταξύ της συμβατικώς προβλεφθείσας δαπάνης και της καθ’ υπέρβαση του δικαιώματος προαίρεσης δαπάνης δεν καταβάλλεται.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.....
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΟΡΗ, ΟΣΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΘΕΛΕΙ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΔΩΝ.......ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ....... 
ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ....
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.