Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ''ΜΑΪΜΟΥ'' ΣΤΟΝ .....ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ !!!

ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΚΟΚΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ( ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ !!!) ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΕΡΓΑ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ .....ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ''ΞΟΔΕΥΤΕΙ'' ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ !!!!!!


Με ρυθμούς χελώνας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά και οι ''υπηρεσίες'' του Δημοσίου, αφήνουν τον υποτιθέμενο έλεγχο που έχουν ως αποστολή να κάνουν, στην τύχη του καιρού......και βρίσκουν τρόπο να διολισθαίνουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.....που φέρεται πως έχουν ξοδευτεί σε έργα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ !!!
Περί το 2011 ξεκίνησε έρευνα του ΣΕΕΔΔ Τρίπολης, μετά από καταγγελίες του τοπικού συμβούλου του πρώην Δήμου Βαλτετσίου κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗ σχετικά με τα έργα που εφέροντο να έχουν εκτελεστεί, με το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ( ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!!
Το χρονικό διάστημα για το οποίο είχε γίνει η καταγγελία είναι 2007-2010......
Κι αυτό διότι, εφέροντο στα πρακτικά του Δήμου, να έχουν εκτελεστεί έργα σε όλη την έκτασή του......τα οποία δεν είχαν ίχνος κατασκευής ,ωστε να αιτιολογούνται .....

Μιλάμε για 6 ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ που δεν ανοίχτηκαν ποτέ......κι ούτε υπάρχει παρόμοια στην επικράτεια του πρώην δήμου Βαλτετσίου.....ΑΛΛΑ όλες οι ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ !!!

Μιλάμε για 10 καθαρισμούς ρεμάτων που δεν υπήρχε ένδειξη πως είχαν γίνει......ΑΛΛΑ όλα τα υποτιθέμενα καθαρισθέντα ρέματα, είχαν την ΙΔΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ( 11.870,16 τ.μ.) !!!!

ΚΑΙ για συντηρήσεις ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.......σε χωριά που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΙΑ.....ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΦΥΣΙΚΑ !!!

Το ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΕΕΔΔ βγήκε σχετικά γρήγορα, στο τέλος του 2012.....εστάλη υπηρεσιακά στον πρώην δήμαρχο Τρίπολης, (αφού εκεί υπάγεται πλέον ο πρώην δήμος Βαλτετσίου) κι εκεί παρέμεινε !!!
Το πόρισμα αναδεικνύει το πρόβλημα, όπως ακριβώς είχε καταγγελθεί !!!!!
ΣΤΑ ''ΧΑΡΤΙΑ'' ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ !!!
ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 παρ. 3 του Ν.3468/2006 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010 !!!!

Επίσης προκύπτει από το πόρισμα......πως ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ......ΕΙΧΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΤΗ....ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ Α.Π.Ε. !!!!!!!!!



Τα λεφτά όμως είναι πάρα πολλά !!!
Μισό εκατομμύριο ευρώ !!!




Για ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ λοιπόν, έγινε έλεγχος έργων, που φέρονται - στα χαρτιά - πως έχουν γίνει, αλλά ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ, όπως συμπεραίνει το ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΕΕΔΔ !!!




ΑΝ υπάρχουν και ΟΠΟΥ υπάρχουν έργα, ΔΕΝ αναδεικνύεται η πηγή της χρηματοδότησής τους ( ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ....ΕΣΠΑ....ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.....ΣΑΤΑ κτλ) ενώ
ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ π.χ. οι ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.....

Η καταγγελία του κ.Τσιουμπρή Χρήστου, έγινε το 2012, στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Τρίπολης κ. ΚΟΥΤΡΗ....

Ο Δήμος Τρίπολης ( ο Δήμαρχος δηλαδή ) ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΚΟΠΙΜΟ .....να αποστείλει για ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΕΕΔΔ......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ''ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ'' ΤΩΝ 500 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.....

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΕΔΔ ΤΟ ΕΚΑΝΕ !!! ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!
ΠΑΡ΄ ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ....''ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙ'' ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Από το 2012......η καταγγελία παρέμεινε στα συρτάρια της ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ !!!

Το 2015 ανεσύρθη, και εξελίχθηκε η έρευνα ......
Η πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Πρέντζα, έχει δώσει εντολή ελέγχου ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΩΝ, από το 2015......όρισε μάλιστα και τους πραγματογνώμονες !!!

Αυτοί είναι 2 μηχανικοί του Δήμου Τρίπολης και 1 της Περιφέρειας ( Σάσσαλος - Βερβαινιώτη - Παρασκευόπουλος )......

Από το 2015......ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΟΝΟ (??????) ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ....ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ !!!

Είναι βλέπετε και τόσο μακριά ο πρώην Δήμος Βαλτετσίου !!! Σε 15 - 30 λεπτά της ώρας, είναι εκεί όποιος θέλει να πάει !!!

Μετά από επίμονες προσπάθειες και οχλήσεις του κ. Τσιουμπρή, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγήκαν πριν 10 μέρες.......οι μηχανικοί - πραγματογνώμονες, για έλεγχο και αυτοψίες στα χωριά του πρώην δήμου Βαλτετσίου.....την επικράτεια δηλαδή του πρώην δημάρχου κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ !!!

Εν τω μεταξύ, με το σκεπτικό - καθολικό μάλλον όλων των εχόντων εξουσία - ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Βαλτετσίου ( πρώην ) έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση (!!!!!!!!!!!) στο κ. Χρήστο Τσιουμπρή......η οποία - ΕΥΤΥΧΩΣ - δεν εξελίσσεται, μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ......και να αποδοθούν οι ευθύνες για τα 458.000,00 ΕΥΡΩ από τα τέλη των Α.Π.Ε. και να διαφανεί ΑΝ όντως ο κ. Τσιουμπρής διπεπραττε συκοφαντίες ή έλεγε απλά την ΑΛΗΘΕΙΑ ....

Ελπίζουμε να τελειώσουν γρήγορα οι μηχανικοί την επί τόπου έρευνα, γιατί έρχεται χειμώνας,.....κι αν αρχίσουν οι βροχές, θα υπάρχει πάντα η ''δικαιολογία''  των καιρικών συνθηκών, για να πάει μακρύτερα η βαλίτσα......

Πάντως, είναι απορίας άξιο και ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ επίσης, το γεγονός πως ΚΑΙ ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ......ΚΑΙ ο πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ......ΚΑΙ ο επιθεωρητής του ΣΕΕΔΔ......ΔΕΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΌΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ !!!

Ίσως σε δεύτερο χρόνο ο κ. Τσιουμπρής ή κάποιος άλλος, πρέπει να ξεκινήσει άλλου είδους ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!!


Θυμίζουμε πως βάσει της κειμένης Νομοθεσίας, ΟΛΟΙ οι δήμοι και οι τοπικές κοινότητες που πλήττονται από την λειτουργία των Α.Π.Ε. ( ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) δηλαδή από τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ( ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!) παίρνουν αρκετά χρήματα ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ , για έργα ανάπτυξης και ένα ποσοστό πιστώνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στους λογαρισαμούς της ΔΕΗ των δηλωμένων κατοίκων που υπάγονται στην πληττόμενη περιοχή. Τα λεφτά έρχονται μέσω της ΔΟΥ, για τους Δήμους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και αποδίδονται με ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!
Για τους υπόλοιπους, παραλαμβάνονται από την Ταμειακή Υπηρεσία. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ......ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ
ΣΤΟ πρώτο τρίμηνο κάθε επόμεου έτους, να ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.......ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.