Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ : ''ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ''

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ !!!

Σχετική εικόνα


Η Δημοτική αρχή Μεγαλόπολης συντάχτηκε ανοιχτά με τον κύριο Τατούλη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στηρίζει τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και όχι μόνο.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης,(2-10-2017) προσπάθησε αρχικά με εκφυλιστικές διαδικασίες να εμποδίσει την ουσιαστική συζήτηση για την Προγραμματική Σύμβαση ΦΟΔΣΑ – Περιφέρειας Πελοποννήσου που φέρνει τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη (Παλαιόχουνη), καταδικάζει τους Δημότες να πληρώνουν πολλαπλάσια τέλη, ανοίγει το δρόμο στην καρκινογόνο καύση και φέρνει πιο κοντά τους σχεδιασμούς για ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου να γίνει η Μεγαλόπολη χώρος υποδοχής κάθε είδους αποβλήτων ακόμα και επικινδύνων.
Στη συνέχεια με ευθύνη της Διοίκησης αλλά και δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση τουεκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτη Λαμπρόπουλου και διέλυσαν τη συνεδρίαση.
Δεν μειώνει τις ευθύνες της σημερινής Διοίκησης η επίκληση υπαρκτών αποφάσεων και εγγράφων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Παραθέτουμε ολόκληρη την τοποθέτηση Λαμπρόπουλου.
Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτη Λαμπρόπουλου για την Προγραμματική Σύμβαση ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου του έργου ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Συζητάμε σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ του έργου ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τη συνεδρίαση προκαλέσαμε όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει πριν τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ και γι’ αυτό έχετε σοβαρές ευθύνες κ. Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά η πλειοψηφία.
Το έγκλημα της παράδοσης της Διαχείρισης των απορριμμάτων της Περ. Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ το ετοίμασε ο κ. Τατούλης με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και το ολοκληρώνει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον κ. Τατούλη και το ΦΟΔΣΑ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι.
Συμφώνησε με την ΤΕΡΝΑ οι τρείς (3) διαχειριστικές ενότητες να γίνουν μία, άνοιξε το δρόμο για την καρκινογόνο καύση και ενέκρινε το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που μόνο η Παράταξη Τατούλη υπερψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έναν ΠΕΣΔΑ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΤΕΡΝΑ ως αναδόχου της ΣΔΙΤ.
Στις αρχές Απρίλη 2017 έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη παρουσία πέντε υπουργών της κυβέρνησης και δύο Γενικών Γραμματέων. Είχαν κληθεί και συμμετείχαν ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρωπιώτης.
Σ’ αυτή τη συζήτηση υπήρξε κοινή βούληση κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση της ΣΔΙΤ.
Μετά από πολλές μεθοδεύσεις, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ στις 12-9-2017 και ουσιαστικά επικύρωσε όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μέχρι τότε η πλειοψηφία της Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ διαφωνούσε. Με μία ισχνή πλειοψηφία (επί των παρόντων ψήφισαν 22 ΥΠΕΡ – 17 ΚΑΤΑ και 2 καταγραμμένες αποχωρήσεις) υπερψηφίστηκε η Προγραμματική Σύμβαση που αναφέρει ότι έχει σκοπό να διευκολυνθεί και διασφαλιστεί η άμεση έναρξη υλοποίησης του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Από αυτή τη συνεδρίαση δεν απουσίαζαν μόνο ορκισμένοι διαφωνούντες με τη ΣΔΙΤ έφτασαν στο σημείο να ψηφίσουν ΥΠΕΡ ακόμη και εκπρόσωποι Δήμων που είχαν πάρει ομόφωνη απόφαση ΚΑΤΑ της ΣΔΙΤ, μεταξύ αυτών και ο εκπρόσωπος του Δήμου μας, ενώ άλλοι από τους πρωταγωνιστές του ΟΧΙ ήταν εκεί παρόντες και αποχώρησαν.
Είναι σαφές ότι η απόφαση διαμορφώθηκε ΥΠΕΡ της Προγραμματικής Σύμβασης από  αυτούς που αποχώρησαν και κυρίως από αυτούς που είχαν υποχρέωση να ψηφίσουν ΚΑΤΑ και ψήφισαν ανάποδα, δηλαδή ΝΑΙ στο έγκλημα.
Το έργο ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ που υλοποιεί η Προγραμματική Σύμβαση περιλαμβάνει 3 ΜΕΑ, (δηλαδή 3 εργοστάσια), 3 ΧΥΤΥ και 2 ΣΜΑ.
Αυτό είναι ξεκάθαρα το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που έγινε στις 20-9-2017 ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά Τατούλη και σφραγίστηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του Περ. Συμβουλίου ότι δεν χωράει τίποτα άλλο πέρα από την εφαρμογή της ΣΔΙΤ.
Κάποια ευχολόγια που αναφέρονται σαν κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την Προγραμματική Σύμβαση και τίποτε δεν περιλαμβάνετε σ’ αυτήν.
Αποτελούν κυβερνητικές υποσχέσεις, όπως το σκίσιμο των μνημονίων, η επαναφορά του 13ου  και 14ου μισθού, η αποκατάσταση μισθών, συντάξεων κ.λπ.
Η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης ΦΟΔΣΑ – Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβάλει την εφαρμογή της ΣΔΙΤ που θα φέρει τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου στη Μεγαλόπολη (Παλαιόχουνη), ο κόσμος θα πληρώνει τουλάχιστον για 21συν 7 χρόνια πολλαπλάσια τέλη αφού κάθε τόνος που θα πηγαίνει στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ θα κοστίζει 80,5€ συν ΦΠΑ(24%) συν ρήτρες ποιότητας συν ρήτρες ποσότητας συν κόστος μεταφοράς, ενώ είναι άγνωστο ακόμη τι ποσότητες απορριμμάτων υποχρεώνεται να πηγαίνει ο Δήμος μας στην ΤΕΡΝΑ.
Ο Δήμος θα γίνει εισπράκτορας θα μαζεύει τα λεφτά από τον κόσμο και θα τα δίνει στην Περιφέρεια και την ΤΕΡΝΑ για να κερδίζει η ΤΕΡΝΑ 20 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο.
Ενώ η ΣΔΙΤ αναφέρει ρητά 2 ΣΜΑ, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχός Ευρώτα που πρωταγωνίστησε για το ΝΑΙ αναφερόταν επίμονα σ’ όλη τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σε 3 ΣΜΑ, μήπως δεν γνώριζε τι λέει η ΣΔΙΤ;
Η μήπως υπάρχουν παρασκηνιακές μεθοδεύσεις να μη γίνει το εργοστάσιο στο Δήμο Ευρώτα και στη θέση του γίνει ΣΜΑ που θα φέρνει τα σκουπίδια εδώ, πράγμα που διευκολύνεται μετά την κατάργηση των τριών διαχειριστικών ενοτήτων και της καθιέρωσης μιας ενιαίας;
Μήπως και ο Δήμος Σπάρτης εκτιμά ότι δεν θα γίνει το εργοστάσιο στη Σκάλα και γι’ αυτό δεν αναζητά χώρο για την προσωρινή διαχείριση μεταξύ Σπάρτης και Σκάλας που είναι το λογικό, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ Σπάρτης και Μεγαλόπολης;
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι η υλοποίηση της ΣΔΙΤ δεν θα μας φέρει μόνο τα σκουπίδια όλης της Πελοποννήσου, θα φέρει πιο κοντά και την εφαρμογή των σχεδιασμών για το ξεπούλημα του λιγνιτικού κέντρου, την εγκατάσταση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και όχι μόνο.
Οπως ομόφωνα είχαμε ψηφίσει παλαιότερα κατά της ΣΔΙΤ, έτσι και τώρα που γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα για τις συνέπειες σε βάρος μας, απόλυτα ομόφωνα πρέπει να ψηφίσουμε κατά της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ.
Προτείνω την εξής απόφαση:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφασίζει ομόφωνα:
Να μην υπογραφή η Προγραμματική Σύμβαση ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.
Να μην ξεπουληθεί το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.
Να μην εγκατασταθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) και Χώρος Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στην περιοχή.
Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.