Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. !!!


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ !!!
ΟΙ ''ΚΑΛΟΙ''  ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕΙΝΑΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ........ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.....






Νέα «βόμβα» ρίχνει στην κυβέρνηση το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μετά την γνωμοδότηση ότι οι περικοπές στις συντάξεις από το 2019, που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το ανώτατο διικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση χιλιάδων συμβάσεων υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το σκεπτικό ότι το σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.
Με την απόφαση αυτή, αποκλείεται η δυνατότητα η δυνατότητα παράτασης στις συμβάσεις σε περίπου 15.000 συμβασιούχους των ΟΤΑ, οι οποίες είχαν προβλεφθεί σε πρόσφατους νόμους και επί υπουργίας Γιώργου Κατρούγκαλου. Την ίδια στιγμής προκαλεί συνέπειες καθώς απαγορεύει και την πληρωμή των συμβασιούχων για όσο καιρό οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα.......
Η «Καταδικαστική» πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους χιλιάδες συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν με διαδοχικές ρυθμίσεις της παρούσας κυβέρνησης θα επιφέρει πλείστα προβλήματα στις δημοτικές αρχές ανά την Ελλάδα.
Με απλα λόγια με την απόφαση της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου “καταδικάζει” τριπλά τους συμβασιούχους:
Πρώτον: Απαγορεύει τις παρατάσεις των συμβάσεων.
Δεύτερον: Απαγορεύει την πληρωμή τους ακόμη και αν η παράταση ήταν για ένα χρόνο.
Τρίτον: Εμποδίζει τη μονιμοποίησή τους.
Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έχουν ολοκληρώσει την διάσκεψη επί του εν λόγω θέματος, η οποία θα συνεχιστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση αφορά σε χιλιάδες συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί με οκτάμηνες συμβάσεις οι οποίες έληξαν το 2015. Τότε η κυβέρνηση παρενέβη δίνοντας παράταση μέχρι τα τέλη του 2016 και εν συνεχεία προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση δίνοντας κι άλλη παράταση μέχρι τα τέλη του 2017.
Ήδη όμως είχαν προκληθεί αντιδράσεις από τις δημοτικές αρχές, ενώ και το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο με επιμέρους αποφάσεις είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις με το σκεπτικό ότι μετά το τέλος της διετίας σε μία σύμβαση δεν μπορεί να υπάρξει παράταση.
Σε μία άλλη παρέμβαση, η κυβέρνηση πέρασε και τροπολογία και σε άσχετο μάλιστα νόμο η οποία ανέφερε ότι «οι συμβάσεις παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης». Στην κίνηση αυτή αντέδρασαν για μία ακόμα φορά οι δημοτικές αρχές, ωστόσο με εγκύκλιό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, τόνιζε ότι η παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική.
Πάντως το Ελεγκτικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για το ίδιο θέμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.