Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ !!! ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ !!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ !!!
ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ !!!
ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΩΜΑΣ.....ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ !!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ.....ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ- ΚΑΛΥΜΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΟΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ.....




Δεν το χωράει ανθρώπου νους, αυτό που βιώνει η Γορτυνία, με την απευθείας ανάθεση σε εργολάβο αποκομιδής των σκουπιδιών της......ο οποίος τα μεταφέρει πάνω σε ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΡΟΤΣΕΣ σκεπασμένα με ένα ΔΙΧΤΥ ΣΚΙΑΣΗΣ  !!!
Μας καταγγέλλουν και οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ αλλά και ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ή ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην περιοχή της Γορτυνίας, πως η απαίσια οσμή στην ατμόσφαιρα, είναι αφόρητη και ασφυκτική, πως είναι τριτοκοσμική η κατάντια της περιοχής από την  ρύπανση και τα κατάλοιπά της και ανυπόφορη η ανεκτικότητα της δημοτικής αρχής, στην ακραία κατάσταση της μόλυνσης του περιβάλλοντος και των επιπτώσεών της στην υγεία των κατοίκων και επισκεπτών !!!
Κι όλα αυτά, επειδή ο εργολάβος που πήρε την μεταφορά από τον δήμαρχο κ . Γιαννόπουλο, δεν πτοείται από Νομοθεσίες και τα τοιαύτα......ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!
Ούτε πρέσες, ούτε βαρέλες, ούτε ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΤΗΓΑ χρησιμοποιεί......
Ό,τι έχει χρησιμοποιεί, και μάλιστα δεν τον εμποδίζει και κανένας !!!
Αυτό που ο ΝΟΜΟΣ  ( ΝΟΜΟΣ 4042/ΦΕΚ 24/Α/13.2.2012) ορίζει, ως τρόπο μεταφοράς του σύμμικτου αστικού απόβλητου είναι τελείως αντίθετο, με το ακραία ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ καραγκιοζιλίκι που βιώνει η Γορτυνία , επειδή έτσι αποφάσισε ο δήμαρχος κι ο εργολάβος του !!!
Εκείνο που κρίνεται επείγουσας διερεύνησης πρωτοβουλία, είναι η ''συμμόρφωση'' των αρχών στα μέτρα και τα σταθμά της εργολαβίας ........
Το Σάββατο το απόγευμα κατά τις 5 , το φορτηγό του εργολάβου συνελήφθη στην ΚΙΝΕΤΑ από το Τμήμα Τροχαίας Εθνικών Οδών, περιοχής Μεγάρων, μετά από απανωτές καταγγελίες τουλάχιστον 4 πολιτών, σε 3 αστυνομικά τμήματα της Πελοποννήσου και στην ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ !!!
Το φορτηγό ήταν γεμάτο από τα σάπια σκουπίδια της Γορτυνίας .....
Το είχαμε ακολουθήσει σε όλη την διαδρομή από το Λεβίδι μέχρι την Κινέτα, σκορπούσε βρώμα και υγρά στραγγίδια του βρωμοσκούπιδου παντού.......και όδευε προς ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, όπου εδρεύει η εταιρεία ALFA  GREEN που υποτίθεται πως έχει αναλάβει την.......''ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ''  του σάπιου σκουπιδιού.....στο ΚΔΑΥ της !!!
Το φορτηγό ελέγχθηκε από την Τροχαία Εθνικών Οδών......
Την επομένη ημέρα, Κυριακή. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας έδινε πληροφορίες για την κατάσταση και την τύχη του φορτηγού !!!'
Σήμερα το πρωί δεχθήκαμε μπαράζ καταγγελιών, από πολίτες και επισκέπτες,της Γορτυνίας, που έχουν αγανακτήσει από την απαράδεκτη κατάσταση , μας έλεγαν πως το ΙΔΙΟ ΦΟΡΤΗΓΟ , είναι στην Γορτυνία και μαζεύει τα σάπια σκουπίδια, πάνω στην ανοιχτή καρότσα του !!!
Κατάγγειλαν την απαίσια μυρωδιά που σκέπαζε τα πάντα....
Επανήλθαμε με απανωτές καταγγελίες στα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας, πήγαν άτομα που διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών, έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί στο φορτηγό κατά την επιστροφή του στο δρόμο για Αθήνα, το σταμάτησαν αρκετή ώρα, πήραν τον οδηγό, έμεινε κάποιος να ''φυλάει'' το φορτηγό.........αρκετή ώρα μετά ήρθε το αυτοκίνητο του δήμου Γορτυνίας (ένα VOLVO με κρατικές πινακίδες ) κι έφερε τον ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΦΟΡΓΗΤΟΥ,  το οποίο και συνέχισε ανενόχλητο τον δρόμο του για την Αθήνα !!!!
 Ελεύθερο, να συνεχίσει το έργο του......
Οι ερωτήσεις προς τους αρμοδίους, από την ομάδα μας και άλλους πολίτες που έχουν ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ πλέον με όλα αυτά, απέφεραν την μοναδική απάντηση : ''η ρητή εντολή είναι, όποιος από τους καταγγέλλοντες, θέλει την οποιαδήποτε πληροφορία, θα την υποβάλλει και θα έχει απάντηση μόνο γραπτά'' ........
ΜΑΛΙΣΤΑ........

 ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΩΣ :

Η εταιρεία του μεταφορέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ να μεταφέρει με τα ιδιωτικά φορτηγά της ο,τιδήποτε σε ΤΡΙΤΟΥΣ !!!

Η εταιρεία του μεταφορέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ να μεταφέρει σκουπίδια με αυτού του τύπου τα φορτηγά !!!

Η εταιρεία του μεταφορέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ να μεταφέρει σκουπίδια σύμμικτα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Στερεάς και Ιονίων, στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

Η εταιρεία του μεταφορέα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ από τον ΦΟΔΣΑ για να μεταφέρει ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ σκουπίδια όπου επιλέξει.....

Η εταιρεία του ΑΠΟΔΕΚΤΗ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, έχει μόνο ΚΔΑΥ δηλαδή ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ, δηλαδή δέχεται ΜΟΝΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ  και ΔΕΝ διαθέτει άδεια, για να παραλαμβάνει ΣΥΜΜΙΚΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ .......

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Α.Α. ( ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ) ..........άρα δεν δικαιούται να πηγαίνει ΚΑΙ αλλού και μάλιστα με 200 ευρώ τον τόνο !!!

Ο ΝΟΜΟΣ απαγορεύει να διακινείται το ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ οπουδήποτε στη χώρα......επιβάλλεται να πηγαίνει στο ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΚΔΑΥ !!!! Επομένως, αν ήθελα να μεταφέρει αλλού ανακυκλώσιμο, πλην της Ε.Ε.Α.Α. θα έπρεπε να το φέρει στο ΚΔΑΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ........

Το ζητούμενο είναι ΓΙΑΤΙ ο δήμαρχος Γορυτνίας, επέλεξε την εταιρεία - ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο, ενώ γνωρίζει πως ΔΕΝ έχει τροποποιημένη ΑΕΠΟ , ως πράσινο σημείο που είναι - ώστε να δέχεται αστικά απόβλητα σύμμικτα !!!
Άρα δέχεται μόνο ανακυκλώσιμο !!!
Οπότε γεννάται κι άλλο ερώτημα :
ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ Η ALFA   GREEN αφού δεν είναι δυνατό να το διαχειριστεί ???
ΠΟΥ ΤΟ ΘΑΒΕΙ ???
Γιατί ΤΟ θάβει .....αλλά ΠΟΥ ???
Μήπως εν τέλει, όλο αυτό το πανηγύρι της ΤΑΧΑ διαχείρισης , που εξαφανίζει τις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, ανεξέλεγκτα, είναι ένα πολύ ωραίο σενάριο, για να μπαίνουν τα λεφτά σε μερικές τσέπες ???
ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ και ΣΑΠΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.....ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ???

ΚΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΥΝ........ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ......ΩΣ ΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΎ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.