Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : ΧΟΝΤΡΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ'' ΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ








Την ώρα που νέες χωματερές ανοίγουν στην Πελοπόννησο, δίπλα στις παλιές που υποτίθεται ότι έχουν αποκατασταθεί.
Την ώρα που είναι ορατός ο κίνδυνος σε πόλεις και χωριά να μείνουν για μήνες αμάζευτα τα σκουπίδια, όπως συμβαίνει στη Γορτυνία.
Διάφορα περίεργα μαγειρεύονται σε όλα τα επίπεδα.
Ο ΦΟΔΣΑ αδυνατεί να αποφασίσει για την Προγραμματική Σύμβαση που θα δίνει στην Περιφέρεια το δικαίωμα να υπογράψει τη ΣΔΙΤ δηλαδή την παράδοση της  διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ και γι’ αυτό ζητάει τη βοήθεια της Περιφέρειας!!! Και της κυβέρνησης!!!
Η Περιφέρεια απεντάσει το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ για να το ξαναεντάξει αργότερα.
Ο κυβερνητικός βουλευτής στην Αρκαδία κ. Παπαηλίου μεσολαβεί να συναντηθεί ο Δήμαρχος Γορτυνίας με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για τα σκουπίδια, και αποφασίζουν να κηρυχθεί η Γορτυνία σε έκτακτη ανάγκη και να γίνει ανάλογο πάρτι με τους εργολάβους, όπως έγινε πριν δύο χρόνια στην Τρίπολη. Ενδεχομένως να αποκτήσει και η Γορτυνία χωματερή τύπου Άγίου Βλάση και Αγίας Τριάδας.
Συμφώνησαν επίσης για μέσα και εγκαταστάσεις προσωρινής διαχείρισης – μεταφόρτωσης, που πληρώνει ο λαός και θα πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γορτυνίας έχει υπογράψει για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.
Η τωρινή και οι παλαιότερες Δημοτικές Αρχές στη Μεγαλόπολη καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ είχαν συμφωνήσει και μάλιστα ενυπόγραφα ο Πασόκος Δήμαρχος και ο Νεοδημοκράτης Περιφερειάρχης, να υλοποιηθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάνε στη Μεγαλόπολη τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα της νότια Ελλάδας και όχι μόνο, αντιδρούν δήθεν και θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο εμπαιγμός έχει όρια.
Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα.
Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιούν τις επιταγές των καπιταλιστικών ομίλων και γι’ αυτό ομονοούν σ’ αυτό το ζήτημα.
Είναι ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην παραδοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων στο κεφάλαιο, να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ, που θα έχει οδυνηρές συνέπειες στην υγεία, στην τσέπη τους και στο περιβάλλον.
Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης να απαιτήσουν τώρα μέτρα ανακούφισης του περιβάλλοντος με:
Αποκατάσταση των εξαντλημένων ορυχείων
Βελτίωση της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και προστασίας
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του ενεργειακού κέντρου.
Καμιά μονάδα και καμιά δράση στη Μεγαλόπολη και στην ευρύτερη περιοχή, που να έχει σχέση με διαχείριση κάθε είδους απορριμμάτων (αστικών, βιομηχανικών, επικίνδυνων).
Δίνουμε στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Πασόκου πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης και του Νεοδημοκράτη νυν Περιφερειάρχη, που συμφωνούν με τα επικίνδυνα απόβλητα στη Μεγαλόπολη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τατούλης παρακάμπτοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο συναινεί σε ζητήματα που έχουν εγκληματικές συνέπειες. Το ίδιο έκανε και το 2012 μετά από συνεχείς αναβολές και μεθοδεύσεις και με την παράδοση της Μάνης στους Ανεμογεννητριάδες, για να μετατρέψουν αυτό το ανοιχτό Μουσείο σε χώρο βιομηχανικών συγκροτημάτων Αννεμογεννητριών.
Δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.