Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ : ΘΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ........ΜΟΛΙΣ ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΡΥΠΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......


 Σ




























 Στην πιο ρυπαρή περιβαλλοντικά περιοχή της Ελλάδας μας, έτυχε να βρίσκεται και το
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα......
Και το οποίο αργοπεθαίνει μέσα στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τις καπνοδόχους των μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, με τραγικές διαβρώσεις στα απομεινάρια του......
Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυράς μας........

ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Παρ΄ όλες τις προσπάθειες που υποτίθεται πως ξεκίνησαν για την ανάδειξή του, πριν ένα μόλις χρόνο και παρ΄ όλο που ανακλήθηκαν οι ξαφνικές ''απολύσεις'' των εργαζομένων από λάθος (!!!), το έργο σταμάτησε χωρίς να έχουν δοθεί αναλυτικές εξηγήσεις του μέχρι τότε κόστους του !!!
ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ , ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ???


 ΑΝ ξοδεύτηκαν, ΠΟΥ πήγαν ???
Γιατί σίγουρα δεν πήγαν στους μισθούς των 11 εργασθέντων εκεί, για κάποιους μήνες......
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΑΓΕ ???





































ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ''ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ '' ???
Πως μπορεί να αναδειχθεί τμηματικά και με χρονοκαθυστερήσεις εγκληματικές, η ανάδειξη ενός θεάτρου, που αποτελεί το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???
Τι είδους ανάδειξη μπορεί να γίνει στο θέατρο, όταν παραμένει μέσα στο ΡΥΠΑΡΟΤΕΡΟ κομμάτι της Ελλάδας και δέχεται καθημερινά την ακραία διάβρωση από τους ρύπους της Μεγαλόπολης που ενεργοποιείται έξω από την περίφραξη του θεάτρου και πάρα πολύ κοντά.....
Η ανάδειξη μερικών θέσεων του αρχαίου θεάτρου, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα,  στην επισκεψιμότητα του χώρου, αφού δεν λειτουργεί οργανωμένα, ΔΕΝ έχει συστηματική φύλαξη και ΔΕΝ διαθέτει κανένα ξεναγό ή οποιοδήποτε άτομο για πληροφορίες, που είναι τόσο σημαντικές για τέτοιους χώρους.....ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα έντυπο που να διατίθεται στην είσοδο......ΔΕΝ υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να δείνει ΣΕΒΑΣΜΟ στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ !!!
Να ''φαγώθηκαν'' άραγε 500 χιλιάδες ευρώ, για να συντηρηθούν μερικές -ελάχιστες με βάση το σύνολό τους - κερκίδες που τώρα παραμένουν πάλι δραματικά παρατημένες στο έλεος της φθοράς και της ΔΕΗ !!!
Για ελάχιστες θέσεις και στο ελάχιστο του σωζόμενου ακόμα τμήματος του αρχαίου θεάτρου, έγινε τόσος ντόρος και μετά ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ .....ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ , ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ .....''ΜΥΘΙΚΗΣ'' ΚΑΙ ΤΙΣ ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ'' .........ΠΑΝΤΟΥ !!!!

































Να υποθέσουμε πως όλες αυτές οι τραγικές συμπτώσεις για τον πολιτισμό......είναι μια καλοστημένη παγίδα, για την επέλαση του κυρίου ΔΙΑΖΩΜΑ .......και την εκχώρηση του έργου της ανάδειξης του ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, με κονδύλια ΕΣΠΑ ???
Προς ΑΠΑΝΤΕΣ τους εμπλεκομένους στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , πρώην και νυν......κυρίως όμως στην αιρετή περιφέρεια που έχει υπό την σκέπη της όλα τα προγράμματα και τα ΛΕΦΤΑ,,,,,,'
Απευθύνουμε απλά ένα βροντερό :
ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.