Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΔΙΠΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ''ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ''


ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ''ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ''.......








Με














Μετά την παραίτηση του Τάκη Γατσόπουλου , Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας - Αντιπροέδρου
Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ανακοινώθηκαν σήμερα δύο ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα''.
Αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ αντικαθιστά τον κ. Γατσόπουλο μετά την παραίτησή του, ο κ. Αλεξανδρής !!!
Δήλωση ανακοίνωση
Του  ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ Περιφερειακού  Συμβούλου Π.Ε. Λακωνίας
και
Του  ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ  ΣΑΡΑΝΤΟΥ  Περιφερειακού  Συμβούλου Π.Ε. Αρκαδίας
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 - παρά την έντονη διαφωνία μας με την επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να  επιβάλλει ως επικεφαλή της παράταξης τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη - υποστηρίξαμε ενεργά και συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πελοπόννησος  Πρώτα» με στόχους:
Την ανατροπή των ακραίων μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων και αυταρχικών δυνάμεων που συγκροτούσαν την «παράταξη Τατούλη» και  αποτελούσαν την  πλειοψηφία της Περιφερειακής αρχής.
Την υλοποίηση μιας άλλης αριστερής, ριζοσπαστικής πολιτικής, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών και την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας.
Η πορεία της παράταξης δεν υπήρξε ούτε ομαλή ούτε ευθύγραμμη. Κινούμενη  μέσα από αντιθέσεις και συνθέσεις κατέγραψε στο ενεργητικό της επιτυχίες αλλά και παραλείψεις και αδυναμίες.
Η «παράταξη Τατούλη», αυτό το ιδιόμορφο «αυτοδιοικητικό μόρφωμα», χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, επέδειξε ικανότητα σχεδιασμού αλλά και προσαρμογής στα νέα κυβερνητικά δεδομένα.
Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, χώρου πολιτικής αναφοράς της «Πελοπόννησος Πρώτα», δεν λειτούργησε προωθητικά.
Η μεταστροφή και η μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και μετά το περήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών, οριοθέτησε  ουσιαστικά το μέλλον του εγχειρήματος.
Επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης όπως:
  • Η μη λήψη  εκείνων των μέτρων που θα εισήγαγαν  την διαφάνεια σε όλες  τις λειτουργίες   της  αυτοδιοίκησης.
  • Η επιλογή της μεθόδου των  ΣΔΙΤ, ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου εργαλείου για την υλοποίηση  βασικών έργων υποδομής.
  • Η υπονόμευση και ακύρωση των εναλλακτικών και αποκεντρωμένων τοπικών σχεδίων διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που αποτελούσαν θεμελιώδη θέση της παράταξης.
  • Η έγκριση  της επιλογής της κεντρικής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και η ανάθεση της διαχείρισης στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ, δεσμεύοντας τεχνολογικά  και τιμολογιακά για τα επόμενα 30 χρόνια τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Η προώθηση των ΑΠΕ στα βουνά της Πελ/σου παρά την αντίθεση των τοπικών κοινωνιών.
  • Η επιλεκτική χρηματοδότηση έργων βιτρίνας της υφιστάμενης Περιφερειακής αρχής.
  • Η μη λήψη μέτρων προστασίας της αγροτικής παραγωγής και εκκαθάρισης των κυκλωμάτων αυτής.

Βρίσκονται σε αντίθεση με το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης και ακυρώνουν τον ρόλο και την ύπαρξή της.
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αρνούμαστε και αδυνατούμε να υπηρετήσουμε πολιτικά, επιλογές οι οποίες υπονομεύουν τον ρόλο της  Αυτοδιοίκησης, βάζουν τις τοπικές κοινωνίες στο περιθώριο και οδηγούν  τον  ελληνικό  λαό  και  τη  χώρα  στη   καταστροφή.
Δηλώνουμε ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Ανακοινώνουμε ότι προχωρούμε στην συγκρότηση νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με τον διακριτικό τίτλο  «Αγωνιστική Πρωτοβουλία  Πελοποννήσου», και ως παράταξη θα λειτουργήσουμε εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αγωνιζόμαστε και να εργαζόμαστε για την ανατροπή των μνημονίων, για την απαλλαγή του λαού μας από την μνημονιακή βαρβαρότητα για την διασφάλιση των  δημοκρατικών και λαϊκών συμφερόντων.
Θα είμαστε παρόντες στην συλλογική προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της χώρας, την έξοδό της από το καθεστώς της Επιτροπείας, τον παραγωγικό μετασχηματισμό αυτής και την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Τρίπολη  3/3/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.