Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΤΡΙΠΟΛΗ : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ''ΔΡΑΣΤΕΣ'' !!! ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ .....

ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΝΕΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ ''ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ'' !!!






































Κάτι καινούργιο, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ, φιλόδοξο και ανατρεπτικό γεννιέται στον ερασιτεχνικό θεατρικό χώρο της
μιζεριασμένης - κατά πολύ - πόλης μας !!!
Τα παιδιά ( νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία !!!) της νεοσύστατης ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ''ΔΡΑΣΤΕΣ''......μας προκαλούν ευχάριστα με τις προσπάθειές τους στο σανίδι !!!
Για δεύτερη χρονιά φέτος, έδωσαν το παρόν στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης μας, με το δύσκολο έργο ''Δέκα μικροί νέγροι '' της ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ !!!
Το εγχείρημα αυτό καθεαυτό είναι ισχυρότατο κριτήριο, για την αξιολόγηση των νεοφανών ερασιτεχνών ηθοποιών μας, αφού τόσο η συγγραφέας, όσο και το ίδιο το έργο είναι από τις δυσκολότερες θεατρικές προσεγγίσεις που μπορεί να κάνει ένας ηθοποιός, κατέχων και το ''άθλημα '' ως σπουδή και γνώση !!! Επειδή η ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ, συνηθίζει να στήνει σενάρια δύσκολα και απαιτητικά, για ηθοποιούς και θεατές.....
Το συγκεκριμένο έργο, έχει χαρακτηριστεί ως ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ.....και δεν είναι άστοχος ο χαρακτηρισμός.
Επειδή άλλωστε, η υπόθεση των περισσοτέρων έργων της βασίζεται κυρίως σε δύο τεχνάσματα: τη σταδιακή μείωση του αριθμού των υπόπτων και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις πιθανών θεωριών για το ποιος ήταν εκείνος που διέπραξε το έγκλημα. Πέρα, όμως, από την αδιαμφισβήτητη ικανότητα της Aγκαθα Kρίστι να παραπλανεί, η πλοκή της διακρίνεται και για το προσεγμένο ψυχολογικό υπόβαθρο των χαρακτήρων της, όπως εμφανίζονται μέσα από τις λεπτομέρειες των διαλόγων τους, τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους, τις ψυχικές μεταπτώσεις και τις συναισθηματικές εξάρσεις τους. Και όλα αυτά, υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης κλειστού δωματίου.
Στην περίπτωση των ηθοποιών της ομάδας ''ΔΡΑΣΤΕΣ'' η καθήλωση των θεατών, μέσα από το ψυχολογικό στρές , της αγωνίας του επερχόμενου θανάτου, μέσα από την ένταση και την διάταση των αισθήσεων στην αναμονή του επόμενου χτυπήματος του ''αόρατου δολοφόνου'' και κυρίως μέσα από την καταλυτική απογοήτευση της εγκατάλειψής τους σε ένα νησί χωρίς την δυνατότητα της επικοινωνίας, ούτε την ελπίδα της,να υπάρξει.......κατορθώθηκε κατά το μεγαλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα....ακόμα και από φιλόδοξους και καταξιωμένους μέντορες του σανιδιού !!!
Οι συντελεστές απέδωσαν τέλεια την απόδοση του έργου της Αγγλίδας συγγραφέως των μυστηριωδών εγκλημάτων !!!
Πέτυχαν άψογα τον διαρκή στόχο της συγγραφέως που ήταν η λογική μέσα στην οποία κατάφερνε με άνεση να αιχμαλωτίζει, να υποτάσσει -θα έλεγε κανείς- τον αναγνώστη, να καθιστά τον κάθε παράλογο συλλογισμό ιδιαίτερα αληθοφανή και τα αληθοφανή ύποπτα, μέσα στην αγωνία της επιβίωσης και τον τρόμο του επερχόμενου θανάτου...... Αλλωστε, η εξαιρετική οικονομία της πλοκής, η σφιχτή δράση και η παράταση της αγωνίας μέχρι τέλους είναι εκείνα τα στοιχεία που ανέδειξαν τη μυθοπλαστική τέχνη της Αγγλίδας συγγραφέως σε μία διαχρονική πραγματεία πάνω στην μονίμως αινιγματική φύση της λογικής και των ορίων της, και τα παιδιά της ομάδας ''ΔΡΑΣΤΕΣ'' τα κατάφεραν απείρως καλύτερα από τις δικές μας προσδοκίες να αποδώσουν ΤΕΛΕΙΑ !!!!!
ΧΙΛΙΑ ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ......ΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ''ΔΡΑΣΤΩΝ'' !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.