Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ !!! ΕΓΙΝΕ ΦΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΥΜΑ !!!

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ .....

Από τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΥΤΥΧΙΔΗ.


IMG 4311


ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!
Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (ΜΕ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΕΦΡΑΙΜ) ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ¨ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ". ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!!!!!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η MARFIN χρηματοδότησε την Μονή Βατοπαιδίου με ένα σύνολο κεφαλαίων ύψους 156,9 εκατομμυρίων ευρώ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, μέσω σύναψης δανειακών συμβάσεων.

Στις συγκεκριμένες συμβάσεις αναφερόταν ως σκοπός της χρηματοδότησης «η κάλυψη επενδυτικών αναγκών !!!!!!!!!!!!!!! της Μονής για την πραγματοποίηση επενδύσεων, που θα προτείνει η τράπεζα και θα επιλέγει η πιστούχος...».

30 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο της Μarfin προς τη Μονή χρησιμοποιήθηκαν για αγορές μετοχών του ΟΤΕ στις 12 και 19 Σεπτεμβρίου 2007.

Πουλήθηκαν μάλιστα στις 20 του ίδιου μήνα, εκ των οποίων ποσό 20 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκε μέσω του private banking της Μarfin Ρopular Βank σε δύο hedge funds με έδρα την Κύπρο.

Τοποθετήθηκαν 6,3 εκατ. ευρώ σε μετοχές του ΥΓΕΙΑ.(ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Ο ΒΙΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η MIG MEΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ)

Χρηματοδότησαν με 21 εκατ. ευρώ αγορά ακινήτου από την offshore Τorcaso κατά 6 εκατ. ευρώ (σ.σ.: γνωστή υπεράκτια από την αγορά της κατοικίας του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συμφερόντων του κ. Γ. Σαχπατζίδη) και τα άλλα 15 εκατ. ευρώ συμμετοχή της Μονής στην υπεράκτια Μadeus για τη συμμετοχή στην εταιρεία του Πάπιστα, Συμμετοχή ΑΕ.

4,79 εκατομμύρια τοποθετήθηκαν σε μετοχές της Marfin Popular Bank, που αποτελούσε βασικό κομμάτι στο τραπεζικό σύστημα του MIG.

* 10,4 εκατομμύρια δόθηκαν για να αγοραστούν μετοχές της VIVARTIA, η οποία ήταν αντικείμενο εξαγοράς του MIG.

* 4 εκατομμύρια δόθηκαν για συμμετοχή στην εταιρία Singular Logic,του ομίλου MIG.

22,7 εκατομμύρια δόθηκαν για αγορά επιπλέον μετοχών MIG.

Η μονή Βατοπεδίου παίρνει τα δάνεια με εγγυητή την κυπριακή Rassadel, η οποία τότε εμφανιζόταν ως εταιρία ιδιοκτησίας του Αθου Κοιρανίδη. 
Η εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 λίρες Κύπρου, αλλά εγγυάται τη δανειοδότηση 175 εκατομμυρίων.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, την εποχή εκείνη δεν διαθέτει καν νομιμοποίηση στην Ελλάδα. 
Η Rassadel έχει αποκτήσει σχεδόν 9 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 60 εκ. ευρώ.

 ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΟΚ ..................

Εντυπωσιακό είναι ότι τα 15,2 εκατ. ευρώ τοποθετήθηκαν σε δραστηριότητα αδιευκρίνιστη!

Το Βατοπέδι βάζει ως υποθήκη ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων, ενώ για το υπόλοιπο ποσό (117 εκατομμύρια) μπαίνουν ως υποθήκη οι ίδιες οι μετοχές.

 Η ΑΞΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ 117.000.000 ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

ΣΤΙΣ 28/7/2010 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ αρχές της Κύπρου το άνοιγμα λογαριασμών της TORCASO που συνδέεται με το Βατοπέδι. 

Θέμα: Προανακριτική και η δανειοδότηση της μονής από την Marfin Bank

Την άρνηση της Κύπρου για άνοιγμα των λογαριασμών της εταιρείας TORCASO INVESTMENTS με το επιχείρημα πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, μετέφερε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Στυλιανός Γκρόζος, πρόεδρος της Επιτροπής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. !!!!!!!!!!!!!!

13/2/2013

Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Μωραϊτάκη, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, καθώς δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.
 ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG :

'Ωρες είναι τώρα να εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν πως ο μακαρίτης ΖΕΙ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.