Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ !!! ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.......Ο ΜΙΣΤΕΡ ''ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ'' !!!

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ???
ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ : ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.......
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ''ΤΑΤΟΥΛΗ''  ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ !!!
ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.......





Με μεγάλη μας ΕΚΠΛΗΞΗ παρακολουθήσαμε τον ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ , αλλά απίστευτα εκτεθειμένο για τις ανδραγαθίες του στα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ της γνωστής .......ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (!!!) να βγαίνει μετά από 3 ολόκληρα εικοσιτετράωρα, σε δημόσια απάντηση προς τον βουλευτή κ. ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ.......

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ........ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΟΙ ΜΥΔΡΟΙ ΤΟΥ κ. ΒΛΑΣΗ !!!

Εκεί που περιμέναμε την κυρία θεματική.....ή την ''οργή Τατούλη''....μας προέκυψε ο κύριος προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του σουλτανάτου..... σε έκδοση ενθικού σωτήρα !!!

ΕΙΝΑΙ πασιφανές, πως μέσα στη Ν.Δ. έγινε ή εξακολουθεί να γίνεται αναβρασμός και ανακατωσούρα γερή, αφού ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ''ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ'' ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟ ....ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, εκθέτοντάς τον και στοχοποιώντας τον για το μέγα και καυτό ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, που δεν χρονίζει απλά......την καταστρέφει οικονομικά ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ και πολιτιστικά !!!

 Κι εκεί που όλοι γνωρίζουμε πλέον.....πως ο Νόμος 4368/2016 στο άρθρο του το 23, ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΘΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ.....ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ......ο κύριος ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ....ΞΕΘΑΦΤΕΙ ΤΙΣ ''ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ'' και τις....ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, για τις  οποίες ΣΙΩΠΟΥΣΕ ΕΝΟΧΙΚΑ , όταν μόνο εμείς γράφαμε πως υπήρχαν !!! 
Αυτός όπως και πολλοί άλλοι αυτοδιοικητικοί, υπάλληλοι, επιτελικοί και δημοσιογράφοι επίσης .......

Ο κύριος καναλάρχης - προϊστάμενος του σουλτανάτου, επανέρχεται τώρα,σε ένα θέμα ΛΗΞΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ( που ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ .......ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ......) και το επισείει ως ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της ''λάθος'' τάχα, στόχευσης του κυρίου ΒΛΑΣΗ !!!

ΠΟΣΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΠΙΑ !!!!

Κι επειδή αρκετός σανός σερβίρεται δωρεάν και σε θανατηφόρες δόσεις για τις αντοχές μας, θα απευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ , μερικές ερωτήσεις στον κύριο ( ανευθυνοϋπευθυνο των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ) μπας και τύχουμε κάποιων εξηγήσεων με λογική συνάφεια :

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν βγήκατε με την ίδια ευφράδεια το 2012, το 2013 το 2014 και το 2015 , όταν βουλιάζαμε στο σκουπίδι σαν πόλη και εμείς οι αδαείς  πολίτες τα βάζαμε με τους δημάρχους μας.....να πείτε στον λαό της Τρίπολης και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, πως ΔΕΝ είχαν την ευθύνη του σκουπιδιού οι δήμαρχοι αλλά.......Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΕ ???????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν δώσατε ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ μια συνέντευξη τύπου, για τα σκουπίδια και την διαχείρισή τους, τόσα χρόνια, που σέρνεται το πρόβλημα της απόλυτης υποβάθμισης της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ώστε να εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτήν την διαχείριση (!!!) που κόπτεσθε εδώ, πως είναι μόνον αρμοδιότητά σας ???????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν πήγατε έστω μια φορά, κατηγορούμενος για  τα σκουπίδια της Πελοποννήσου, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στις άπειρες δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη,.......αλλά τρέχουν ως τέτοιοι (ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ) οι αιρετοί πρώτου και δεύτερου βαθμού ??????? Γιατί δεν σας τσίμπησε η δαγκάνα της ανάκρισης.......ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ( ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ 4368/2016)  ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ......ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ???????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν προσήλθατε αυτοβούλως στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να αναλύσετε τόσο διευκρινιστικά ( ???) όπως κάνετε και στο βιντεάκι αυτό, τα ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αντί να αφήνετε να ταλαιπωρούνται οι εκλεκτοί αιρετοί και πολιτικοί σας προϊστάμενοι (!!!!!) μαζί με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές , που τους στόχευαν κατόπιν των καταγγελιών μας ????????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν κάνετε δημόσια δηλώσεις, πως θα πάτε εσείς και θα στρωθείτε στο εδώλιο, κάθε φορά που θα έρχεται η ώρα της εκάστοτε εκδίκασης της ποινικής δίωξης των αιρετών, για τις παράνομες χωματερές στην Πελοπόννησο ή τις συσσωρεύσεις των σκουπιδιών στις πόλεις μας για να διευκολύνετε το έργο της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της απόδοσης του ΔΙΚΑΙΟΥ  ????????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν μας έχετε παρακαλέσει τόσο καιρό, όλους εμάς τους πολίτες, που ''δείχνουμε''  τους αιρετούς μας, κάθε φορά που αναφύεται πρόβλημα διαχείρισης σκουπιδιών......να ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΤΕ ????????

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ δεν λέτε ευθέως στους πολίτες, με ΠΟΙΑ διαδικασία, κατέχετε ακόμα την θέση σας ως ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ στις Τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, όταν θα έπρεπε να είχατε τεθεί σε διαθεσιμότητα ......προ πολλού.....καθώς και ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ......ΤΗΝ ''ΝΟΜΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ'' ΓΙΑ ''ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ'' ΤΗΣ ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΑΣ ???

- ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ.......ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ (ΛΟΓΩ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΕΙΔΟΥΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΛΑΣΗ !!!) ΑΛΛΑ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ .........
ΑΤΥΧΗΣΑΤΕ .....
ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ......

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑΪΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!

http://www.kathimerini.gr/834098/article/epikairothta/ellada/ta-koyvanezika-lefta-kai-o-93xronos-nomikos-symvoylos


http://www.arcadiaportal.gr/news/lefta-upirxan-kai-mazi-ta-fagane-apokalupseis-gia-skandalo-ton-15-ekatommurion-euro-sto-opoio-e


http://www.peloponnisosnews.gr/2013/10/05/tha-ftasi-ta-50-ek-evro-o-dromos-skoura-piri/


http://www.topontiki.gr/article/91343/horos-ekatommyrion-gia-ergo-fantasma


http://www.notospress.gr/article.php?id=15736


http://www.press-gr.com/2016/12/blog-post_7629.html


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=58503&catID=14


http://orthologika.blogspot.gr/2016/01/2014-2020.html


http://orthologika.blogspot.gr/2015/08/2145000000.html


http://www.apela.gr/article/109873/akoma-kai-liges-meres-prin-tis-ekloges-o-petros-upografei-dipla-sta-baridia-tou


ΚΙ ΕΔΩ.......ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ''ΑΠΑΛΛΑΓΗ''  ΣΑΣ ....ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ .......

http://orthologika.blogspot.gr/2016/07/blog-post_5.html


ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΜΕ ΟΧΙ ΕΣΑΣ.......ΕΤΣΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ :

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ????

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ????

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ  ΛΟΙΠΟΝ ????

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ???

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ???


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2012

ΤΩΝ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ - ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (!!!)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΡΑ - ΠΥΡΙ ........ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΙΡΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ.....ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!!!

'' αράδεκτη καθυστέρηση στην εκδίκαση των διοικητικών και δικαστικών εκκρεμοτήτων του έργου «Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα – Πυρί».
Ο περιφερειακός δρόμος της Σπάρτης (Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα -Πυρί) ξεκίνησε στα μέσα περίπου του 2008, με προϋπολογισμό έργου περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε αρχικά από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Γ΄ Κ.Π.Σ.. Πρόκειται για έναν ανισόπεδο δρόμο, μήκους 12 χιλιομέτρων, που χρόνια τώρα περιμένουν οι Λάκωνες, με την ελπίδα να προσφέρει στην αποσυμφόρηση της πόλης της Σπάρτης και να τονώσει την οικονομία όλου του νομού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» της 01/09/2011 αλλά και σύμφωνα με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου περιοδικού καθώς και άλλων ειδησεογραφικών ηλεκτρονικών ιστοσελίδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου , η κατασκευή του έργου - ανάσα για τη Λακωνία άρχισε το 2008. Πολύ γρήγορα, όμως, άρχισαν τα προβλήματα αφού η κατασκευάστρια Εταιρεία, με την επωνυμία «Ντι Ες Α.Ε.» παρότι είχε εισπράξει μεγαλύτερο οικονομικό ποσό από το τμήμα του δρόμου που είχε κατασκευάσει, άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα φαινόμενα ασυνέπειας. Σταμάτησε να πληρώνει τους προμηθευτές και τους εργάτες, κήρυξε πτώχευση, απέσυρε το μηχανικό εξοπλισμό από το εργοτάξιο και διέκοψε την εκτέλεση των εργασιών. Με τη διακοπή της εργολαβίας, ο εκκαθαριστικός λογαριασμός έδειξε ότι ο ασυνεπής εργολάβος έπρεπε να επιστρέψει στο Δημόσιο – ούτε λίγο ούτε πολύ – 4.917.632 ευρώ, καθώς είχε πληρωθεί για περισσότερες εργασίες από αυτές που στην πραγματικότητα είχε εκτελέσει. Επιπροσθέτως όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια ο επιβλέπων και ο Προϊστάμενος της επιβλέπουσας Υπηρεσίας είχαν υπογράψει και άλλους λογαριασμούς οι οποίοι αθροιστικά αντιστοιχούσαν σε ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε απάντηση που έδωσε ο πρώην υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Π. Ρήγας, σε ερώτηση βουλευτή της ΝΔ, μιλώντας μετά βεβαιότητας για «απάτη υπηρεσιακού παράγοντα», για βεβαίωση του διπλάσιου ποσού από αυτού που αντιστοιχεί στις πραγματικά εκτελεσμένες εργασίες και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είχε επικαλεστεί τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), αλλά και την προανάκριση από την πταισματοδίκη της Σπάρτης, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες. Βέβαια δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα την πορεία της διενέργειας προανάκρισης από την πταισματοδίκη Σπάρτης, που άρχισε το Φεβρουάριο του 2011, αφού ακόμη περιμένουμε να καταλήξει. Το πόρισμα όμως της Ε.Δ.Ε. προκαλεί τουλάχιστον περίσκεψη και αίσθηση ντροπής. Παρότι αναφέρει τις βαρύτατες ευθύνες του επιβλέποντα και του Προϊσταμένου του θεωρεί ότι ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και της μη έγκαιρης εκπλήρωσης καθήκοντος, όχι, όμως, από δόλο, αλλά πιθανότατα από φόρτο εργασίας ενώ για τον Προϊστάμενο αναφέρει ότι δεν κατηύθυνε και δεν υποκίνησε τον επιβλέποντα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να υποπέσει κι αυτός στο παράπτωμα της αμέλειας. Είναι λοιπόν προφανής η προσπάθεια για συγκάλυψη του σκανδάλου.
Η μόνη λογική και σύννομη εξέλιξη ήταν το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), κ. Λέανδρος Ρακιντζής με σχετικό έγγραφό του, προσπερνά την απλή «αμέλεια» και καταλογίζει ξεκάθαρα «δόλο». Στο διπλό έγγραφο, με το οποίο ασκείται πειθαρχική δίωξη τόσο στον επιβλέποντα μηχανικό όσο και στο διευθυντή της υπηρεσίας, αναφέρεται ότι «η παντελής έλλειψη ελέγχου καταδεικνύει την πρόθεσή του να προσπορίσει ο έκπτωτος ανάδοχος παράνομο όφελος ύψους 5.395.000 ευρώ, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με το ποσό αυτό».
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην Ετήσια Έκθεση για το έτος 2011 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο ΓΕΔΔ δύναται να ασκεί ο ίδιος ή να διατάσσει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά υπαλλήλων των δημόσιων φορέων. Σκοπός της αρμοδιότητάς του αυτής είναι η ταχεία έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας, ιδίως όταν από τις επιθεωρήσεις, τους ελέγχους, τους επανελέγχους και τις έρευνες που διεξάγει ο ίδιος ή τα Σώματα και οι Υπηρεσίες Επιθεώρησης και Ελέγχου διαπιστώνεται η τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, αλλά και η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή της. Κατά το 2011 ο ΓΕΔΔ άσκησε ο ίδιος ή μέσω των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων πειθαρχική δίωξη κατά οκτώ (8) υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα με την παραπομπή τους στα αρμόδια υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια. Μεταξύ των ενδεικτικά αναφερομένων υποθέσεων στις οποίες άσκησε πειθαρχική δίωξη ο ίδιος ο ΓΕΔΔ αναφέρεται και η περίπτωση του έργου «Παράκαμψη Σπάρτης, τμήμα Σκούρα – Πυρί» για την οποία ο ΓΕΔΔ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«Σε βάρος υπαλλήλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους καθώς, όντας Προϊστάμενος της ΔΕΚΕ κατά παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων δεν άσκησε τη δέουσα εποπτεία στον υφιστάμενό του επιβλέποντα μηχανικό δημόσιου έργου, με συνέπεια από πράξεις και παραλείψεις του τελευταίου κατά παράβαση της νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων να ωφεληθεί παράνομα ο ανάδοχος του έργου με το ποσό των 5.395.000€ και να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.
Σε βάρος υπαλλήλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους καθώς, όντας επιβλέπων μηχανικός δημόσιου έργου με πράξεις και παραλείψεις του κατά παράβαση της νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων ωφέλησε παράνομα τον ανάδοχο του έργου με το ποσό των 5.395.000€ , ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.»
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι το έργο ήταν σε καθεστώς χρηματοδότησης από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και μετά την πτώχευση του εργολάβου εμφανίστηκαν πληρωμένες δαπάνες οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν σε εκτελεσμένες εργασίες. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον έκπτωτο εργολάβο η επιστροφή του ποσού που αναφέρει ο ΓΕΔΔ και για το οποίο έχει υποστεί καταγεγραμμένη ζημία το Ελληνικό Δημόσιο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η παύση της χρηματοδότησης της Πράξης από το Γ΄ Κ.Π.Σ. ενώ ενημερώθηκαν και τα Κοινοτικά ελεγκτικά όργανα. Κατά τη διάρκεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης του θέματος εμφανίστηκαν σε υπογεγραμμένους λογαριασμούς νέα ποσά τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αντιστοιχούν σε ολόκληρη την σύμβαση. Εάν αυτό αληθεύει τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου αφού ουσιαστικά θα υπάρχουν απαιτήσεις για το σύνολο της αμοιβής της σύμβασης ενώ οι εκτελεσμένες εργασίες δεν αντιστοιχούν ούτε στο ήμισυ του ποσού αυτού.
Την περίοδο κατά την οποία εξελίσσονταν όλα τα παραπάνω ο κ. Πέτρος Τατούλης, αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ετοίμαζε το σχέδιο επανένταξης στο ΕΣΠΑ του προβληματικού έργου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τους πολίτες της Λακωνίας ότι σύντομα θα αρχίσει η επανακατασκευή του. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του, είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει το κράτος νομική προστασία απέναντι σε πιθανές διεκδικήσεις των τραπεζών ενώ ενημέρωση είχε παρασχεθεί στις Εισαγγελικές Αρχές αναμένοντας να σχηματιστεί δικογραφία για τον καταλογισμό ευθυνών. Βέβαια ο Περιφερειάρχης δεν ανέφερε ότι η επανένταξη στο ΕΣΠΑ και η νέα δημοπράτηση της εργολαβίας διενεργείτε από την Υπηρεσία στην οποία υπηρετούν οι δύο υπάλληλοι ο ένας εκ των οποίων (ο παλιός επιβλέπων) ασκεί πλέον τα καθήκοντα του Διευθυντή αυτής με Απόφαση του ίδιου του Περιφερειάρχη. Αυτή η πρακτική ενδεχομένως να οδηγήσει σε συγκάλυψη ευθυνών αφού δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της Δικαιοσύνης. Επιπροσθέτως δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία απόδοσης ή μη πειθαρχικών διοικητικών ευθυνών στους υπαλλήλους που αναφέρονται στο απόσπασμα του ΓΕΔΔ, μάλιστα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τοποθέτησε πρόσφατα ως μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον ένα από τους δύο υπαλλήλους (που τυγχάνει να είναι πάλι ο πρώην επιβλέπων του έργου). Σε σχετική μάλιστα ερώτηση του επικεφαλής της ‘’Αγωνιστικής Συνεργασίας’’ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Πετράκου προς τον Περιφερειάρχη για τον ορισμό μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων της Περιφέρειας από τον περιφερειάρχη μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μέλος το οποίο ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή για το δρόμο Σκούρα – Πυρί, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντ. Νικολάκου κατηγόρησε τον κ. Πετράκο ότι διασπείρει συκοφαντίες, αοριστολογίες και ότι προσπαθεί να προκαταβάλλει την δικαιοσύνη απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν τόλμησε να καν να αναφέρει το όνομά του. Ο Περιφερειάρχης εξαπέλυσε τις βολές του εναντίον του Θ. Πετράκου αποκαλώντας τον «επικίνδυνο λαϊκιστή με ανοίκειο και μακιαβελικό λόγο, που δεν έχει κανόνες, ούτε ιερό, ούτε όσιο». Επίσης ανέφερε οτι η υπόθεση των 2 έργων (για το δρόμο Σκούρα – Πυρί, και την γέφυρα Κελεφίνας - Σελλασίας) βρίσκεται στην δικαιοσύνη προς διαλεύκανση με την περιφέρεια να έχει δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται τονίζοντας όμως ότι η συνεργασία του με τους κ.κ. Κωστογιάννη και Παπαηλιού είναι αγαστή και τους τιμά σαν συνεργάτες Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε με νόημα ότι συνεργάζεται με τους κυρίους Κωστόγιαννη και Παπαηλιού σε εξαιρετικό επίπεδο και τους τιμά ως συνεργάτες.
Τέλος σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης δεν ήταν καλά πληροφορημένος στην απάντησή του προς τον συνάδελφο βουλευτή Λακωνίας κ. Αθ. Δαβάκη σχετικά με επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου για τη πορεία των μεγάλων οδικών έργων, που εκτελούνται στη Λακωνία. Η απάντηση που έδωσε αναφέρει σύμφωνα με τα Πρακτικά της Βουλής: «Σε ότι αφορά τα άλλα δύο έργα που έχετε θέσει στην ερώτησή σας, το τμήμα Σκούρα-Πυρί είναι ένα έργο που δεν αφορά το Υπουργείο μας, αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ζητήσαμε και πήραμε τα σχετικά στοιχεία και η Περιφέρεια μας ενημέρωσε ότι το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα επαναδημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό». Προφανώς δεν τον πληροφόρησαν σωστά αφού το έργο δεν είναι ενταγμένο ενώ θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι σε εξέλιξη το έργο της Δικαιοσύνης.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Θα αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το συγκεκριμένο έργο;
2. Μπορούν οι δύο αυτοί υπάλληλοι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις που αφορούν την εξέλιξη του έργου αυτού; Με ποιες διαδικασίες και από ποια όργανα διασφαλίζεται ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών; Μπορεί ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων να μετέχει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
3. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η δικαστική διαδικασία αναζήτησης ευθυνών και γιατί υπάρχει τέτοια εμφανής καθυστέρηση; Ποια η τύχη της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο ΓΕΔΔ για το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους; Έχει ενημερωθεί η δικαιοσύνη για όλες τις πτυχές της υπόθεσης;
4. Πως θα ανακτήσει το Ελληνικό Δημόσιο το όποιο οικονομικό ποσό πρέπει τελικά να του επιστραφεί αφού η Εταιρεία που κατασκεύαζε το έργο έχει πτωχεύσει ενώ δεν έχουν αποζημιωθεί ούτε καν οι εργαζόμενοι στο έργο; Πως επίσης θα διασφαλιστεί το Ελληνικό Δημόσιο από τις όποιες απαιτήσεις για τα νέα ποσά που εμφανίστηκαν με τους εγκεκριμένους λογαριασμούς που ουσιαστικά έδιναν το δικαίωμα για την αποζημίωση εργασιών που δεν έγιναν ποτέ; Ποιος φορέας του Ελληνικού Δημοσίου πρέπει να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η αποκατάσταση της ζημίας;
5. Πως είναι δυνατή η επαναχρηματοδότηση του έργου και η εκτέλεση νέων εργασιών αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης του έργου; Ποιος είναι ο κίνδυνος να επαναχρηματοδοτήσει το Ελληνικό Δημόσιο το έργο και τελικά να αρνηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλλει το μερίδιό της όταν γίνουν γνωστές οι διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και οι ενέργειες των επιβλεπόντων;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Παπαδημούλης Δημήτριος
Σταθάκης Γεώργιος
Κωνσταντοπούλου Ζωή ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.