Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!



ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.
ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ.
ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΣΔΙΤ.....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :










''ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ'' 

Αυτό ήταν το σύνθημα της συνέντευξης τύπου του βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗ από την ΤΡΙΠΟΛΗ και την ΑΡΚΑΔΙΑ !!!
Σε συνέντευξη τύπου, κάλεσε τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΣΗΣ, σήμερα το πρωί, στο Ξενοδοχείο ΜΑΙΝΑΛΟΝ στην Τρίπολη.
Το θέμα της ήταν η διαχείριση των αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τα προβλήματα που έχει επιφέρει στους πολίτες, η αδράνεια και η ''ανικανότητα'' του Περιφερειάρχη, όπως τόνισε !!!
 Ο κ. Βλάσης, έθιξε σε όλο του το φάσμα, το θέμα του εμπαιγμού της κοινωνίας των πολιτών της Πελοποννήσου, με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, που την είχε - τάχα- έτοιμη ο περιφερειάρχης, πριν καν αναλάβει τα ηνία της Πελοποννήσου, και που, όπως αποδεικνύεται τώρα, από τις επιπτώσεις και την παντελή αδράνεια σε έργα και αποτελεσματικότητα, ήταν απλά πολιτικής σκοπιμότητας υποσχέσεις και παραπλανητικές δηλώσεις.
Έθεσε το μέγεθος του προβλήματος των κινδύνων από τα σκουπίδια, του επερχόμενου άμεσου κινδύνου, να ξαναμείνουν σκουπίδια στους δρόμους και να επαναληφθούν οι καταστάσεις που μας έκαναν πανελληνίως ρεζίλι πριν λίγο καιρό......
Και τόνισε σε κάθε περίπτωση, την απόλυτη ευθύνη του περιφερειάρχη, ο οποίος ενώ είχε πάρει την αρμοδιότητα και της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών, με υπογραφές υπουργών και αποκεντρωμένων περιφερειαρχών, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, πλην των διαρκών προσπαθειών του, να περάσει ως πάνάκεια για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου και την διαχείρισή τους, το ΣΔΙΤ , για το οποίο τόνισε, πως είναι η χειρότερη και πλέον ακριβή λύση οικονομικά, από όλες τις διαχειρίσεις της υπόλοιπης ΕΛΛΆΔΑΣ.
Η προσπάθεια του κ. ΒΛΑΣΗ, να αναδείξει το απαράδεκτο πρόβλημα των σκουπιδιών, που παραμένουν αδιαχείριστα και εξαθλιώνουν την Πελοπόννησο και τους κατοίκους της, ήταν προς την κατεύθυνση της ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ και ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ συνεργασίας ΔΗΜΩΝ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, για να δοθεί άμεσα τρόπος στην διαχείριση των σκουπιδιών, κυρίως την ΤΟΠΙΚΗ ή την ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ......
''ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΙ ΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ''  τόνισε ο κ. ΒΛΑΣΗΣ.
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, στην σαπουνόφουσκα της.....''επανένταξης'' στο ΕΣΠΑ, του ΣΔΙΤ που μόλις πριν λίγες μέρες ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ !!!
Για το οποίο ο περιφερειάρχης έβγαλε .....''πρόσκληση ενδιαφέροντος'' την επόμενη ακριβώς ημέρα !!!
Ενώ γνωρίζει πολύ καλά, πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ, από ΕΣΠΑ τώρα πλέον.......
Εκτός του ότι, οι δηλώσεις του περιφερειάρχη περί επανένταξης του ΣΔΙΤ σε χρηματοδότηση, προσκρούουν στο άρθρο 23 του Ν. 4368/2016, που ακυρώνει την διάταξη 11 του άρθρου 17 του Ν. 4017/2012, δηλαδή της ''νομιμοποίησης''  που είχε πετύχει να πάρει, στην εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων για την διαχείριση των αποβλήτων ο Πέτρος Τατούλης για να κυριαρχεί στο παιχνίδι των σκουπιδιών της Πελοποννήσου. 
''ΑΓΝΟΙΑ....ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ....Ή ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ???"' αναρωτήθηκε ο βουλευτής !!!
Η προσπάθεια επίσης της κυβέρνησης , να στηρίζει τις ατέρμονες διαβουλεύσεις που δεν δίνουν λύσεις στο πρόβλημα των σκουπιδιών, εντοπίστηκε από τον κ. ΒΛΑΣΗ, ως αίτιο της αδράνειας προώθησης της διαχείρισης των σκουπιδιών και το συνέδεσε με τις καλές σχέσεις που έχει ο Πέτρος Τατούλης με τον Φλαμπουράρη του ΣΥΡΙΖΑ, που δραστηριοποιείται με τις εταιρείες του στην Πελοπόννησο....με έργα εκατομμυρίων ευρώ !!!
Τόνισε ιδιαίτερα, την εξαπάτηση που συμβαίνει με την διαχείριση του κειμένου του ΠΕΣΔΑ, που οφείλει να γίνει ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ και να ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία και βάσει αυτού, να προχωρήσει η κάθε προσπάθεια στην διαχείριση των αποβλήτων στην Πελοπόννησο.
Μίλησε καυστικά για τις απέραντες χωματερές, που ξεφυτρώνουν παντού στην Πελοπόννησο και για την ανάγκη να απαλλαγούμε άμεσα από το αδιαχείριστο σκουπίδι.
Ο κ. Βλάσης επισήμανε τα βασικά σημεία ως ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του, για την λύση του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών :

«Κι επειδή δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια, απαιτούνται: 
1. η στήριξη του ΦΟΔΣΑ 

2. η εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Ν. 4386/2016 

3. η άμεση εκκίνηση της προσωρινής διαχείρισης σε όλους τους Δήμους 

4. η σύνταξη νέας πρόσκλησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, νέου έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης προσαρμοσμένου στα νέα οικονομικά και νομικά δεδομένα, είτε με ΣΔΙΤ, είτε με δημοτικές – διαδημοτικές διαχειρίσεις», τόνισε ο βουλευτής.

 Κλείνοντας, ο κ. Βλάσης έκρουσε για μία ακόμη φορά των κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως «αν δεν κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς, δε θα αργήσει η ημέρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αρκαδία θα γίνει και πάλι αφόρητη».


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ 4017/2012 ΠΑΡ.11 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 17, ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ :

https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/443

ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 23 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4368/2016 :





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.