Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΣΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ !!! ΟΞΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΦΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ''ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ'' ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΣΤΙΣ 18/1/2017 !!!




Ο ΠΕΣΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ....ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ !!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ???

ΞΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ???

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΘΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΚΟΠΤΟΡΡΑΤΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΕΣΔΑ ???

Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ''ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ'' ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙΣΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΑΓΕ ???




Στα ξαφνικά και χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως, η συγκρότηση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
( αν θυμάστε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, έκανε οξύτατες φραστικές επιθέσεις στον αντιπρόεδρο του ΠΕΣΥΠ ,για την ΜΗ αναγκαιότητά της, σ΄ εκείνο το ταραχώδες ΠΕΣΥΠ με τους δημάρχους πριν λίγο καιρό ......)
το σουλτανάτο ,εξέδωσε ανακοίνωση, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ , την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2017.
Εμείς ξέραμε πως τον Οκτώβριο ακόμα η Περιφέρεια, δεν είχε προβεί σε επιτυχή συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης, που ούτως ή άλλως είχε σε παντελή αδράνεια αυτό το θέμα παλαιόθεν !!!
Μάθαμε ΚΑΙ την Επιτροπή ΚΑΙ πως συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, για να αποφασίσει επί του ΠΈΣΔΑ !!!!!!!!!!!
Το περίεργο είναι, πως το Τμήμα ΠΕ.ΧΩ.Σ. της Περιφέρειας, που είναι το καθ΄ ύλην αρμόδιο να στείλει το κείμενο του ΠΕΣΔΑ για διαβούλευση , εφ΄ όσον το έχει λάβει από τον ΦΟΔΣΑ , μετά την ψήφισή του, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΑΒΕΙ...ΟΥΤΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!
Έτσι δηλώνουν of the record  σοβαρά άτομα που υπηρετούν εκεί......
Επίσης, τόσο η ΕΙΣΗΓΗΣΗ της κυρίας θεματικής, όσο και το προς διαβούλευση ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ.......ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΠΕΣΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ .....
Αναφύεται εύλογα το ερώτημα του ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ έκανε την κοπτορραπτική στο κείμενο του ΠΕΣΔΑ , ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ παραβιάζει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ως προς τις διαδικασίες εξέλιξης της έγκρισης του ΠΕΣΔΑ .....
Κι εν τέλει ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ αποφασίζει τόσο ελαφρά, να θέσει εαυτόν  ( ή εαυτούς ) στον κίνδυνο της πιθανής αναζήτησης ευθυνών , δια της νομικής οδού, δεδομένου ότι, μιλάμε για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, που ελήφθη με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ  (ΦΟΔΣΑ )....για το οποίο επικρέμαται στην κεφαλή του οποιουδήποτε παραχαράκτη.....το άρθρο 196 του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ , το οποίο και λέει τα εξής :


Άρθρο 196 Πλαστογραφία

1. Όποιος καταρτίζει πλαστό ή νοθεύει έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες τιμωρείται με φυλάκιση ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό εν γνώσει χρησιμοποιεί πλαστό ή νοθευμένο έγγραφο.
3. Αν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων (παράγραφοι 1-2) α)σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή β) ενεργεί κατ' επάγγελμα, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.
4. Αν οι πράξεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος στρέφονται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό τους είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.


Παραθέτουμε και την δημόσια ένσταση του δημοτικού συμβούλου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργυρόπουλου, όπως την έθεσε ο ίδιος :

«Αυτά θέλει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ΠΕΣΔΑ Πελ/σου !!!. Καμία σχέση με τον ΠΕΣΔΑ όμως που έχουν ψηφίσει ΟΜΟΦΩΝΑ οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ. Ακόμη ο ΠΕΣΔΑ, ο τελικός ΠΕΣΔΑ, ΔΕΝ έχει διαμορφωθεί από τον Φορέα (ΦΟΔΣΑ) για να παραδοθεί στην Επιτροπή, μέσω της ΠΕΧΩΣ Πελ/σου. Συμφώνησαν οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ τέτοιο κείμενο; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ! (Οι τιμές χωρίς ΦΠΑ παρακαλώ). Για την απόλυτη κατανόηση: Ο ΠΕΣΔΑ που θέλουν να διαβουλευτούν στην Περιφέρεια ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ από αυτόν που ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ και τα μέλη ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ. Οποιος έχει άλλη γνώμη (και ξέρω ότι πολλοί παρακολουθούν και αποδελτιώνουν τα γραφόμενα) να το δηλώσουν ΔΗΜΟΣΙΑ. Οι συνέπειες...;».
"Η τιμή πύλης (gate fee) έχει οριστεί στα 80,50 €/τόνο για ποσότητα έως 150.000 τόνους και σε 35 €/τόνο για τους υπόλοιπους 50.000 τόνους έως τη συμπλήρωση της ετήσιας δυναμικότητας των εγκαταστάσεων. Η τιμή πύλης ισχύει για παράδοση των αποβλήτων σε μία από τις πέντε εγκαταστάσεις (ΜΕΑ και ΣΜΑ Κορινθίας & Αργολίδας). Επίσης, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι.2 της σύμβασης στην περίπτωση πρόσθετων εσόδων σε σχέση με το σενάριο βάσης, το 60% αυτών επιστρέφει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου."

ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ.......ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΜΜΕ !!! 
(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ )



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.