Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ?? ΚΙ ΑΛΛΗ ''ΞΑΦΝΙΚΗ'' ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ !!!

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ???
ΓΙΑΤΙ ΡΟΚΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ, ΠΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ???
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ???
ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ???
ΠΩΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΟΡΙΑΚΑ ???






















Από τις αρχές Αυγούστου ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ της Πελοποννήσου, είναι χωρίς πρόεδρο, μετά την οριστική παραίτηση του προηγούμενου προέδρου κ. Ανδρικόπουλου.
Προσωρινός πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Γρυπιώτης, φίλος εκλεκτός του σουλτάνου του Μοριά, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την υποχρέωση, να οδηγήσει ΑΜΕΣΑ τον Φορέα σε εκλογές προέδρου .
Αν και είχαν ακουστεί μερικές φωνές ''παραίτησης'' από το προεδρείο κι άλλων μελών του π.χ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ.....τελικά όλοι κάθησαν ήσυχα στις θεσούλες τους και σταμάτησαν τις αντιδράσεις.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.......
Ακούσαμε κάποιους προγραμματισμούς συνεδριάσεων, για εκλογή προέδρου, προτάθηκαν και υποψήφιοι για την θέση π.χ. κ. ΣΚΑΝΤΖΟΣ , αλλά εκλογές ΔΕΝ έγιναν.
Αφού δρομολογήθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για την ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια, της παραποίησης της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΦΟΔΣΑ για το κείμενο του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, που θα πήγαινε προς διαβούλευση και έγκριση από τους αρμόδιους υπουργούς, αφού έλαβαν εξώδικα για την παρανομία που διαπράχθηκε τα μέλη του προεδρείου του ΦΟΔΣΑ, αφού απαιτήθηκαν εκλογές άμεσα και αφέθηκαν πάλι στην τύχη τους, μέχρι να ''περάσει''  ΚΑΙ η ΣΜΠΕ του ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ, από το ΠΕΣΥΠ, όπου έγινε και ο κακός χαμός με τις γνωστές εξελίξεις και την κόντρα με τους διαφωνούντες δημάρχους που απαιτούν ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ την εφαρμογή του Νόμου και του ΕΣΔΑ για τις τοπικές διαχειρίσεις των απορριμμάτων.......φθάσαμε στην Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, που θα γινόταν, όπως είχε αποφασιστεί, η συνάντηση του ΦΟΔΣΑ για εκλογές προέδρου......
Στην τελευταία συνάντηση του ΦΟΔΣΑ, είχαν επισημάνει πως την πρόσκληση των μελών, όταν δεν υπάρχει πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, την κάνει ο Δήμαρχος της πόλης που εδρεύει ο φορέας.
Εν προκειμένω λοιπόν θα την έκανε ο κ. ΠΑΥΛΗΣ.
Ορίστηκε η ημερομηνία για τις 6 Δεκεμβρίου 2016 και συνέβησαν τα εξής  σύμφωνα πάντα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες μας:
Στις 3.10 το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου 2016, έλαβαν τα μέλη του ΦΟΔΣΑ, ένα e mail από τον προσωρινό  πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. ΓΡΥΠΙΩΤΗ για την.....ΑΝΑΒΟΛΗ της εκλογής προέδρου , με νέα ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου 2016......
Ανέλαβε ο κ. Παυλής να αποφασίσει το ΠΟΤΕ αφού έτσι κι αλλιώς αυτός έχει αυτόν τον ρόλο !!!
Πριν προλάβει όμως να στείλει τη νέα πρόσκληση για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, του εμφάνισαν την δικαιολογία (κάποιοι κάνουν λόγο για γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ !!!) πως δεν έχει αρμοδιότητα.....αφού ο ΦΟΔΣΑ έχει αντιπρόεδρο κι ας είναι παραιτημένος ο πρόεδρος !!!!!
Δεν γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ έκανε τη νομική γνωμοδότηση και τι είδους ισχύ έχει αυτή, αλλά πάλι μετά από ενδελεχή έρευνα με τους συμβούλους μας νομικούς και αυτοδιοικητικούς άλλων περιοχών, που εξανίστανται με τα διαδραματιζόμενα εδώ στο σουλτανάτο.......πληροφορηθήκαμε πως ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΩΛΥΕΤΑΙ.....ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ !!!
Και επ΄ ουδενί δεν μπορεί να υπερκεράσει τα προβλεπόμενα περί της πρόσκλησης των μελών του ΦΟΔΣΑ όταν δεν υπάρχει ο πρόεδρος, από τον δήμαρχο της έδρας του.....
ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΞΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ???
Κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν εκλογές στον ανώτατο φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την διαχείριση των απορριμμάτων .......
Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, επειδή βλέπουν να στριμώχνονται από παντού, τα ανομολόγητα σχέδιά τους.....
Κάποιοι επίσης, έχουν παραδώσει γην και ύδωρ σε αφεντάδες και δεν είναι ικανοί, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν .....
Κάποιοι έχουν περισσότερη - από όση επιτρέπεται - άγνοια κινδύνου και ΕΥΘΥΝΗΣ,
 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.......ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ....
Η συνέχεια, θα είναι πάλι μια πορεία σε τεντωμένο σχοινί !!!
Αφού, όλοι πια, καταλαβαίνουν, πως αυτές οι παρελκυστικές τακτικές που επί της ουσίας ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΔΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ, δεν αποσκοπούν παρά στον εξευτελισμό του οργάνου, στα μάτια των υπουργών και των κυβερνητικών παραγόντων, που πιέζονται ήδη, να υπογράψουν το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΔΙΤ των εργολαβικών συμφερόντων που έχει επιλέξει ο σουλτάνος του Μοριά, να μας ''διαχειριστεί'' τα σκουπίδια μας.....
Αν πετύχουν αυτές οι μεθοδεύσεις τους, τότε είναι πανεύκολο για τους ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ( αφού ενημερώνονται μόνο από τους αυτοδιοικητικούς και τους παράγοντες του σουλτανάτου ) ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, να αποφασίσουν πως ο ΦΟΔΣΑ δεν είναι ικανός ή ακόμα και αξιόπιστος για να αναλάβει τέτοια ευθύνη στην διαχείριση των απορριμμάτων και να την ,......ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ !!!
Επειδή την κατείχε μ΄εκείνες τις αποφάσεις των αποκεντρωμένων διοικήσεων....κι έκανε την συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ τόσα χρόνια, βουλιάζοντάς μας στο σκουπίδι και την επικινδυνότητα της υγείας μας ......
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΔΙΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.......
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ.......Η ''ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Α.Ε.''
ΚΑΙ ΓΙ  ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΜΗΝΥΘΕΙ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.....ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ .
Τι θα πράξουν λοιπόν οι κύριοι των αρμοδίων υπουργείων ???
Θα βάλουν καμιά φορά τη στάμπα της νομιμότητας στις δράσεις της αυτοδιοίκησης ή θα κάνει ο καθένας ό,τι βολεύει τον εντολέα του παρακάμπτοντας τη Νομοθεσία και φέρνοντας  τους πολίτες στα όριά τους ???
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ .....
ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΣΗΣ.....
Καλό είναι να τους θυμίσουμε πως :
ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ......
Και πως ¨
ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.