Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ??? ΕΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ !!! ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ....


ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ......ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ???
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ( ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ) ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ???

το άρθρο που ακολουθεί είναι από το http://ermisnews.gr/



Το χειρότερο δυνατό σενάριο σε ότι αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού για την προσωρινή λύση διαχείρισης των απορριμμάτων επιβεβαιώνεται, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την σύμβαση του Δήμου Ζακυνθίων με τον ανάδοχο που αναδείχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό!
Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται αρκετό διάστημα μετά την υποβολή της σύμβασης για έλεγχο, έγινε γνωστή το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και προκαλεί «ψυχρολουσία» στη δημοτική αρχή που πλέον βρίσκεται μπροστά σε νέα αδιέξοδα και τον κίνδυνο νέων σοβαρών καθυστερήσεων στην εφαρμογή της ενδιάμεσης λύσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει να κάνει με τον φορέα διεξαγωγής του διαγωνισμού, που σύμφωνα με το Ε.Σ θα έπρεπε να είναι ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και όχι ο Δήμος Ζακυνθίων που χαρακτηρίζεται ως αναρμόδιος.
Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου των προμηθειών Εξοπλισμού Συμπίεσης και Μεταφοράς Απορριμμάτων αλλά και Εξοπλισμού για την Επεξεργασία των Απορριμμάτων Ζακύνθου με προϋπολογισμό 2,4 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έγινε προς το Δήμο Ζακυνθίων.
Το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής είναι να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ωστόσο η παραπάνω εξέλιξη τροφοδοτεί τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν από την πλευρά του Δήμου για «πολιτικές παρεμβάσεις» ώστε να μην προχωρήσει η χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης στο Λίβα με την εγκατάσταση των μηχανημάτων εκεί.
Τα χρονικά περιθώρια για το Δήμο είναι κάτι παραπάνω από στενά αφού αν η αίτηση ακύρωσης δεν γίνει αποδεκτή, θα χρειαστεί να επαναλάβει το διαγωνισμό, ο οποίος ας σημειωθεί πως αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από την πρώτη στιγμή, αφού κρίθηκε άκυρος και χρειάστηκε να επαναληφθεί.
Η δημοτική αρχή ετοιμάζεται και για αυτό το ενδεχόμενο, αν και θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος την στιγμή που τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους και η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή για τη δημόσια υγεία αλλά και για την εικόνα του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού στο Εξω-τερικό.
Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος υποβλήθηκε για έλεγχο τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν υπήρξαν αιτήματα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
Στην κατεύθυνση αυτή πριν από λίγες ημέρες και Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου για την επιτάχυνση της διαδικασίας προσυμβατικού ελέγχου από την αρμόδια επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των εξής προμηθειών για τον εξοπλισμού Συμπίεσης και Μεταφοράς Απορριμμάτων και τον εξοπλισμού για την Επεξεργασία των Απορριμμάτων Ζακύνθου.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.