Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!

ΠΟΙΟΙ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ???
ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ''ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ '' ???
ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ !!!
ΤΟ 1% ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!


ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΥΘΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???
ΠΟΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.....ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ???

Ο Νόμος είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ και λέει επακριβώς : ΚΑΙ

'' Τα ανταποδοτικά τέλη από τη χρήση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) Ν. 3468/2006 και τροποιητικοί του Ν.3851/2010 και Ν.3983/2011
Επί του οικονομικού αποτελέσματος της παραγομένης ηλεκτρικής ενέργειας ο ΛΑ.Γ.Η.Ε Α.Ε. παρακρατεί ένα ειδικό τέλος 3% το οποίο επιμερίζεται ως εξής.
1) 1% προορίζεται για τη ΔΕΗ για την πίστωση των λογαριασμών των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Σημειώνω ότι μετά από παρέλευση ετών διαπιστώθηκε το ανεφάρμοστο των διαδικασιών που προβλεπόταν τόσο στον ιδρυτικό νόμο όσο και στους κατοπινούς τροποιητικούς και στο τέλος του 2012 μετά από δημόσια διαβούλευση καθορίστηκαν οι διαδικασίες στο άρθρο 7 του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου για ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ τα δε χρήματα, όπως με διαβεβαίωσαν από την Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Πελατών του ΥΠΕΚΑ, τα έχει ο ΛΑ.Γ.Η.Ε. Α.Ε.
2) 0,3% αποδίδεται στο Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Περιβαλλοντικών Σχεδίων (Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.).
3) Το υπόλοιπο, δηλαδή το 1,7%, αποδίδεται στο ΔΗΜΟ.
Το 80% του ποσού που αντιστοιχεί σε αυτό το ποσοστό κατανέμεται στις Κοινότητες αναλόγως του αριθμού των ανεμογεννητριών που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια της καθεμιάς για έργα υποδομής, εκτέλεση περιβαλλοντικών δράσεων και κοινωνικής υποστήριξης το δε υπόλοιπο 20% αποδίδεται στον ή στους ΟΤΑ α΄ βαθμού από τη Διοικητική Περιφέρεια των οποίων διέρχεται η γραμμή σύνδεσης του σταθμού με το σύστημα ή το δίκτυο.....''
Είναι πασιφανές πως ΔΕΝ αποδίδονται χρήματα από τα ανταποδοτικά οφέλη, ΜΟΝΟ στους δήμους και τα δημοτικά διαμερίσματα για .....ΕΡΓΑ !!!
Το 1% από το ποσοστό του ανταποδοτικού οφέλους των ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΏΝ της κάθε περιοχής, ΠΡΕΠΕΙ να αποδίδεται στους κατοίκους των πληττομένων χωριών ή πόλεων, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!
Από όσο γνωρίζουμε πολύ καλά, ΚΑΝΕΝΑΣ κάτοικος ΑΡΚΑΔΙΑΣ , δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ να πιστώνεται στον λογαριασμό του της ΔΕΗ, από την ημέρα εγκατάστασης στην περιοχή τους, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ....
Κάποιοι κάτοικοι που ερευνούν το θέμα και ρωτούν τους τοπικούς τους παράγοντες....παίρνουν ως απάντηση , πως τα λεφτά πάνε σε έργα !!!
ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ :
Ο νόμος είναι σαφέστατος, αναφέρεται πιο πάνω, και λέει με ακρίβεια, πως το 3% του κόστους της παραγόμενης ενέργειας, πριν το ΦΠΑ, διατίθεται ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΝ ΟΦΕΛΟΣ για την περιοχή που υπάρχουν οι ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ....
Το 2% διανέμεται στο Πράσινο Ταμείο και στους Δήμους για έργα ( με την διαδικασία που διεξοδικά αναλύεται στο αναρτηθέν απόσπασμα πιο πάνω )
ΚΑΙ ΤΟ 1% ....ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ.....ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ !!!
ΑΛΛΑ
Κανένας κάτοικος των γειτονικών στην Τρίπολη κοινοτήτων, ΔΕΝ έλαβε ποτέ, ΠΙΣΤΩΣΗ στον λογαριασμό του της ΔΕΗ  !!!
Από την ΔΕΗ δεν καταφέραμε να μάθουμε ΤΙΠΟΤΑ !!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ....Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ !!!
Τα τηλέφωνα του ΛΑΓΗΕ είναι συνδεδεμένα με τηλεφωνητές και δεν βρίσκεται άτομο να μιλήσει δια ζώσης !!!
Πάντως η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανταπόδοση των οφελών από τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, έχει συγκεκριμένη τακτική βάσει της οποίας υποτίθεται πως γίνεται....
Κανένας όμως δεν δείχνει την διάθεση, να δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για το ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ επί τόσα χρόνια ....
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ???
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ....''ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ"???
ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ.....
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!
Καιρός να αρχίσουν μερικές μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων επιτέλους !!!
Σύμφωνα με τις έρευνες που κάναμε, ανακαλύψαμε πως πρόσφατα, υπήρξε έγγραφη ερώτηση βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα αυτό ΚΑΙ μάθαμε πως έχει ήδη υπογραφεί ΚΥΑ, πριν δύο χρόνια όμως !!!
Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τα ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.....ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ .
Το θέμα μόλις το ανοίξαμε.....
Έπεται συνέχεια .....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.