Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ !!!

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ......ΠΟΥ ''ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΣΔΑ''......
ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ???
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ....ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ !!!

Ο Καφαντάρης “καίει” τον Τατούλη για τα σκουπίδια
Decrease Font SizeIncrease Font Size
TI MAΣ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ???
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!
ΣΑΠΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ !!! ΜΟΝΟ ΘΑΒΕΤΑΙ !!!
ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ''ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ'' ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΒΡΟΧΗ !!!
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ....ΑΠΟ ΤΗΝ - ΤΑΧΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ ???


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ :
Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης «αποκάλυψε» το μεγάλο κόλπο με τα σκουπίδια του δήμου του. Πως συνδέεται η χωματερή που καίγεται, τα 1.800.000 ευρώ της προσωρινής διαχείρισης, η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο εργολάβος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της χωματερής του Αγίου Νικολάου. «Ανατριχιαστικές» χρονικές συμπτώσεις προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Όλα αυτά την στιγμή που ο Εισαγγελέας ψάχνει απαντήσεις.
Τον κρυφό σχεδιασμό του δήμου Πύλου – Νέστορος, σε σχέση με τα σκουπίδια της περιοχής, αποκάλυψε με κυνικό τρόπο ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος της περιοχής, προφανώς πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους, έκανε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που εκθέτουν τον ίδιο, τη δημοτική αρχή, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της χωματερής της Πύλου.  
Βήμα πρώτο: Πετούν τα σκουπίδια του δεματοποιητή στη χωματερή
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος χθες παραδέχθηκε ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εργολαβία για την αποκατάσταση της Χωματερής του Αγίου Νικολάου, με την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετέφερε σκουπίδια από τον χώρο του δεματοποιητή στον χώρο της χωματερής. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης: «Από το 2013 και μετά δεν είχε μεταφερθεί καμία μπάλα (σσ δεματοποιημένα σκουπίδια). Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη μεταφορά των συγκεκριμένων σκουπιδιών, αλλά αυτοί που είχαν την ευθύνη της μεταφοράς δεν μας άκουσαν. Πλέον, τα συγκεκριμένα σκουπίδια θεωρούνται μη επεξεργάσιμα. Γι αυτό ο εργολάβος τα μετέφερε, για να αποκαταστήσει το χώρο. Στην χωματερή (σσ του Αγίου Νικολάου) υπάρχουν σκουπίδια των τελευταίων 30 ετών συν τις μπάλες που έχει μεταφέρει ο εργολάβος για την αποκατάσταση». Τι αποκάλυψε ουσιαστικά χθες ο κ. Καφαντάρης; Ότι τα σκουπίδια του δεματοποιητή μεταφέρθηκαν στην χωματερή του Αγίου Νικολάου! Υπενθυμίζεται ότι για αυτή την πράξη, που μέχρι χθες κανείς δεν είχε παραδεχθεί, έχει διατάξει ο εισαγγελέας προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Ηλία Κανάκη. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχει διαπιστωθεί ότι από τις περίπου 13.000 «μπάλες» σκουπιδιών οι 10.000 έχουν εξαφανιστεί. Σημειώνεται, δε, ότι το κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας μετά από αυτοψία που έκανε στην περιοχή ζητά να προσκομιστούν από τον υπεύθυνο φορέα διαχείρισης των συγκεκριμένων σκουπιδιών τα νόμιμα παραστατικά σχετικά με τη διαχείριση αυτών των απορριμμάτων προς νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο. Προφανώς, μετά την ομολογία του κου Καφαντάρη ότι τα σκουπίδια αυτά πηγαίνουν στη δίπλα χωματερή, τέτοια παραστατικά δεν υπάρχουν. Και, προφανώς, η μεταφορά των σκουπιδιών αυτών δεν έγινε σε αδειοδοτημένο χώρο καθώς, πλέον, υπάρχει η αποκάλυψη του δημάρχου της περιοχής ότι τα σκουπίδια πήγαν σε μια χωματερή που η λειτουργία της έπρεπε να έχει ήδη σταματήσει (χωματερή Αγίου Νικολάου). Αν αυτό δεν είναι ομολογία τότε τί είναι;
Βήμα δεύτερο: Ο εργολάβος της προσωρινής διαχείρισης βρίσκει “καθαρό” χώρο
Ο κ. Καφαντάρης όμως δεν έδωσε μόνο απάντηση σε αυτό που ψάχνει ο εισαγγελέας σε σχέση με την «εξαφάνιση» χιλιάδων τόνων σκουπιδιών. Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος προχώρησε ένα ακόμα βήμα και συνέδεσε την (παράνομη) μεταφορά των σκουπιδιών από τον δεματοποιητή στη χωματερή του Αγίου Νικολάου με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Αρχικά, ο κ. Καφαντάρης, αποκάλυψε ότι εντός του Σεπτεμβρίου το Ελεγκτικό Συνέδριο θα γνωμοδοτήσει θετικά στις διαδικασίες του διαγωνισμού για το έργο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου για τα επόμενα δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ και προορίζεται να γίνει στο χώρο του δεματοποιητή (στον χώρο από όπου μεταφέρονται παράνομα τα σκουπίδια). «Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτω το Ελεγκτικό Συνέδριο θα γνωμοδοτήσει θετικά για την εταιρεία «Μεσόγειος», η οποία έχει αναλάβει τον διαγωνισμό της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών που θα γίνει στον χώρο του μπαλοποιητή» είπε αρχικά ο κ. Καφαντάρης. Και στη συνέχει «έριξε» τη βόμβα που αποδυκνύει πως συνδέεται η παράνομη μεταφορά σκουπιδιών με την προσωρινή διαχείριση: “Κατά τη γνώμη μου, την προσωπική μου γνώμη, ο εργολάβος έπρεπε να τα πάρει όλα (σσ τα δεματοποιημένα σκουπίδια) από τον χώρο του μπαλοποιητή. Να μείνει αυτός ο χώρος καθαρός για να κάνουμε την προσωρινή διαχείριση»! Εκτός, δηλαδή, από την παραδοχή παράνομων πράξεων (μεταφορά απορριμμάτων) ο κ. Καφαντάρης αποκάλυψε και το κίνητρο των παρανομιών. Ποιο είναι αυτό; Να καθαρίσουν τον χώρο του δεματοποιητή από τα σκουπίδια, προκειμένου ο εργολάβος της προσωρινής διαχείρισης να βρει έτοιμο τον χώρο.
Βήμα Τρίτο: η αμφιλεγόμενη πυρκαγιά
Ωστόσο, το σχέδιο που ουσιαστικά περιέγραψε ο κ. Καφαντάρης που είχε ως στόχο τη μεταφορά των δεματοποιημένων σκουπιδιών στη χωματερή, προκειμένου να βρει «καθαρό» χώρο ο εργολάβος της προσωρινής διαχείρισης «χάλασε’ από έναν αστάθμητο παράγοντα. Την πυρκαγιά που ξέσπασε στη χωματερή στις 23 Αυγούστου. Η μήπως δεν είναι έτσι; Σύμφωνα με τα λεγόμενα των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, ακόμα και το γεγονός της πυρκαγιάς δεν είναι τόσο απλό. Ο κ. Καραμπάτσος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημείωσε: «Έχω αμφιβολίες για την αυτανάφλεξη». Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Κανάκης τόνισε: «Η επίχωση που γίνεται τώρα στην περιοχή της χωματερής, την οποία πληρώνουν οι δημότες μας, ευνοεί τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της χωματερής»! Και, τέλος, η επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σοφία Αποστολοπούλου, ανέφερε: «Ανά τακτά χρονικά διαστήματα καίγονται τα σκουπίδια στη χωματερή του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος τους. Αυτή η πυρκαγιά σας βολεύει»! Τί είπαν ουσιαστικά οι επικεφαλής των μειοψηφιών; Οτι η πυρκαγιά στη χωματερή του Αγίου Νικολάου δεν είναι «αθώα» και οτι βολεύει τόσο τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση της χωματερής όσο και τη δημοτική αρχή! Βεβαίως, όλες αυτές οι αμφιβολίες, παρότι εκφράστηκαν από αιρετούς, δεν μπορούν να αποδειχθούν καθώς η δημοτική αρχή παραμένει σταθερή στη θέση της ότι η πυρκαγιά οφείλετε σε αυτανάφλεξη.
Εκτεθειμένος ο δήμος, πιο εκτεθειμένη η Περιφέρεια
Είναι προφανές ότι μετά τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Πύλου – Νέστορος η δημοτική αρχή είναι εκτεθειμένη για το γεγονός οτι εμφανίζεται όχι μόνο να γνωρίζει μια παράνομη πράξη, αλλά και να συναινεί με αυτή. Ωστόσο, πιο εκτεθειμένη είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου. Γνωρίζει, όπως οφείλει, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ότι ο εργολάβος ο οποίος έχει αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της χωματερής, έργο για το οποίο έχει την ευθύνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ότι μεταφέρει παράνομα σκουπίδια στον χώρο της εργολαβίας; Αν γνωρίζει τι έχει πράξει, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παρανομία αυτή; Αν δεν γνωρίζει γιατί δεν φροντίζει να ενημερωθεί από τον τακτικό του συνομιλητή κ. Καφαντάρη; Και, τέλος, αν η περιφέρεια δεν γνωρίζει τις παρανομίες, τώρα που αυτές ομολογήθηκαν από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, τι πρόκειται να πράξει τόσο σε σχέση με τη δημοτική αρχή όσο και σε σχέση με τον εργολάβο;

Πηγή : morias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.