Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ....ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ???
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ......
ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕΙ ΣΤΟ....ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΘΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ???
ΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ???
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ.....ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ??? ΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΩΣ ΑΝΑΓΚΗ ???

σαμαρας άγιος


 Με τον σταυρό της μητρόπολης Μεσσηνίας τιμήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο! 
Αυτό, προφανώς, σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης της εκκλησίας της Μεσσηνίας προς τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.
Στα χνάρια του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος θέλησε να μετατρέψει πρόσφατα τα θυρανοίξια του ιερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους σε φιέστα, βάδισε σίγουρα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Και μπορεί τελικά η ιδέα του κ. Κατσίβελα να μην τελεσφόρισε, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και να αναγκάστηκε να τιμήσει τον Αντώνη Σαμαρά σε «κομματική» μάζωξη της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε των εκδηλώσεων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις, που έγιναν πριν δυο μέρες στην Πύλο, για τα θυρανοίξια του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου τελούσαν υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού και πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απονομή τιμών στον πρώην πρωθυπουργό, ο κ. Χρυσόστομος προχώρησε στην απονομή, εντός του ναού, του Σταυρού της Μητρόπολης Μεσσηνίας στον Αντώνη Σαμαρά.
Η συγκεκριμένη κίνηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας έχει ήδη δημιουργήσει αντιδράσεις, καθώς εμφανίζεται η κεφαλή της εκκλησίας του Νομού να ακολουθεί μικροκομματικές λογικές. Μάλιστα, όσοι αντέδρασαν στην φιέστα του μητροπολίτη Μεσσηνίας, σημειώνουν ότι αν ο κ. Χρυσόστομος ήθελε να τιμήσει τον κ. Σαμαρά θα μπορούσε να το κάνει είτε στο κτίριο της μητρόπολης, είτε σε ένα άλλο χώρο στην Πύλο, και πάντως όχι στα εγκαίνια που διοργάνωσε το υπουργείο πολιτισμού.
Να περιμένουμε άραγε και καμιά επόμενη τελετή για τον σουλτάνο της Πελοποννήσου,μια και έχει το χρίσμα του ίδιου κόμματος με τον τιμηθέντα και καλές ....κάλλιστες σχέσεις με τον μητροπολίτη ???
Τότε θα μας συγχωρήσει ο σεβασμιώτατος, αλλά δεν θα είμαστε και πολύ κόσμιοι στις εκφράσεις αβρότητας που συνηθίζονται.......μεταξύ τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.