Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΤΟ ''ΤΕΡΑΣ'' - ΔΡΟΜΟΣ ΦΩΚΙΑΝΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ !!!


ΜΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ !!!



AYTO TO AΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ???
ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ ???
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟ ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.......

η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ είναι σε εξέλιξη, μετά από τις τιτάνιες ενέργειες 2-3 πολιτών !!!
Παραθέτουμε ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από πρόσφατη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σε κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή :

Κατόπιν των εκθέσεων αυτοψιών ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου εκ των υστέρων αδειοδότησε τους χώρους των ανεξέλεγκτων απορρίψεων, πάλι παραβαίνοντας το καθήκον του και με πρόθεση να προσκομίσει παράνομο όφελος στον εργολάβο του έργου, με αποτέλεσμα οι απορρίψεις να συνεχίζονται και επισήμως, δυνάμει της ανωτέρω απατηλής νομιμότητας, μέχρι σήμερα και με τον αρμόδιο Υπουργό να μην θέτει τέλος σε αυτή την εκτός ορίων νομιμότητας κατάσταση. Εκφράζω τον αποτροπιασμό και την οργή μου και θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβει ο Υπουργός και προς τον Πρωθυπουργό για τον πειθαρχικό έλεγχο του ασκούντος καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη. 

Εάν δεν πρόκειται περί  συγγνωστής κατάστασης (συγκάλυψης δηλαδή εκ των άνω)  ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής! της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  δεν είναι δυνατόν να ασκεί ακόμη καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας εφόσον οι ενέργειες του αντιβαίνουν στην περιβαλλοντική πολιτική της Πολιτείας όπως αυτή καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, τις εφαρμοστικές - κανονιστικές διατάξεις που διέπουν την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων και την ενωσιακή-εθνική νομοθεσία για τα απόβλητα.

Ενώ από 13-5-2016 η Γενική Γραμματεύς Περιβάλλοντος απέστειλε το υπ' αριθμ. 1922/13-5-2016 έγγραφο της στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και το ΣΥΓΑΠΕΖ για τις άμεσες ενέργειες τους και υπήρχαν οι αυτοψίες, ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα είχε υπογράψει την υπ' αριθμ. 33552/1041/25-4-2016 (ΑΔΑ: Ω93ΟΟΡ1Φ-9Ξ4) απόφαση εκ των υστέρων "περιβαλλοντικής αδειοδότησης" των επτά επιπλέον χωματερών, δηλαδή των χώρων ανεξέλεγκτης-χύδην-απόρριψης που είχε καταγράψει η από 29-02-2016 αυτοψία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Λακωνίας Περιφερείας Πελοποννήσου, με καθυστέρηση μηνών εφόσον η καταγγελία μου είχε υποβληθεί από 19-11-2015 και είχε προηγηθεί μια φαρσα αυτοψίας στην ΧΘ 6000 της κατασκευαζομένης οδού από 21.08.2014 κατόπιν καταγγελιών άλλων προσώπων και διαβιβάσεων  τους, εκ μέρους της ΕΥΕΠ, στην Περιφέρεια και η αποστολή του υπ' αριθμ. 7423/30-10-2014 εγγράφου του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη στην ΕΥΕΠ περί "μη διαπίστωσης περιβαλλοντικών παραβάσεων ή μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου". Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βλ. http://www.periodista.gr/politiki/article/9957/oi-anarmostes-scheseis-tou-petrou-tatouli βλ. «Ελεγχος πειθαρχικής ευθύνης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ.Κ. και Γ.Π.». Πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος; Δεν νομίζω.

Η Προϊστάμενη Αρχή του έργου Ε.Υ.Δ.Ε. Κ.Σ.Σ.Υ. της Γενικής Γραμματείας Υποδομών δια του Προϊσταμένου της είχε πραγματοποιήσει αυτοψία από 16-11-2015 στις εκτελούμενες εργασίες και "είχε ζητήσει να απομακρυνθούν" τα μπάζα από τις θέσεις των ανεξέλεγκτων απορρίψεων με το α.π. ΚΓ/ΦΚΑΘ97.00/ΟΔ/ΜΕ6/7199/25-1-2016 έγγραφο της που κοινοποιήθηκε στην Γενική Γραμματέα ΥΠΕΝ και το Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών που ήταν ενήμερος,  αλλά δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς section του πολύ "ρηχού- βαθέως" μεταπολιτευτικού κράτους δρομολόγησε την εκ των υστέρων αδειοδότηση των παράνομων χωματερών, σε μια προσπάθεια νομιμοφανούς συγκάλυψης της υπόθεσης εφόσον βάσει του ελληνικού διοικητικού δικαίου μια παράνομη διοικητική πράξη δεν στερείται του λεγόμενου τεκμηρίου της νομιμότητας πριν αυτή ανακληθεί ή ακυρωθεί. Περιμένουμε να την ακυρώσει ο αρμόδιος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας για το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων − εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ, Υπουργός και να απομακρυνθούν οι χωματερές και όχι δήθεν να αποκατασταθούν με δεντροφύτευση ξενικών ειδών. Τα μπάζα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και θα συνεχίσουν να πέφτουν με τις βροχές ενώ έχουν φραγματοποιηθεί και ρέματα.


Από 2 και 3/6-2016 προσφύγαμε εκ νέου στον Υπουργό Περιβάλλοντος για ακύρωση της ανωτέρω διοικητικής πράξης συγκάλυψης του συντελεσθέντος περιβαλλοντικού εγκλήματος σε βάρος μιας από τις λίγες, μέχρι πρότινος, παρθένες από ανθρώπινες επεμβάσεις περιοχές της Χώρας με μεγάλη αισθητική αξία. Η ανωτέρω πράξησυγκάλυψης δημοσιεύτηκε στην διαύγεια στις 4-5-2016. Το άρθρο 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4014/2011 δεν προβλέπει εκ των υστέρων αδειοδότηση μετά την δημοσίευση του νόμου αυτού και δεν υφίσταται  παραπομπή και σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Όλες οι απορρίψεις Α.Ε.Κ.Κ. του έργου είναι ασύμβατες με τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/98 περί ασφαλούς διάθεσης των στερεών αποβλήτων, εάν δεν υποβάλλονται σε διαδικασία ανάκτησης, ενώ οι χώροι απόρριψης είναι σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από την ακτογραμμή προς το Μυρτώο που έχει αλλοιωθεί μορφολογικά σε σημαντικό βαθμό βάσει της δορυφορικής και φωτογραφικής τεκμηρίωσης και των εκθέσεων αυτοψίας.

Η αρθρογραφία μας συνεχίζεται....τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας είναι αδιάσειστα και τεκμηριωμένα νομικά .....
Το θέμα ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.