Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ !!! ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ.....
ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΕΛΜΠΕΡΗ !!!
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ !!!







































Οι χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν ολοσχερώς την πεδιάδα ΚΑΙ της Μαντινείας, ιδίως στην περιοχή του Μπέλμπερη αλλά και των γύρω περιοχών.
Γύρω από το περιβόητο ΒΙΟΑΕΡΙΟ σχηματίστηκε σταδιακά, λόγω της απορροής των υδάτων από την γύρω πεδιάδα, μια τεράστια λίμνη, που κατέληξε να περιλαμβάνει και το ίδιο το ''μεγαλόπνοο έργο'' σαν βαρκούλα στ΄ ανοιχτά !!!
ΠΛΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ και μάλιστα στο κατακαλόκαιρο !!!
Που η γη έχει τόση ανάγκη νερού, και απορροφητικότητα.....
Κι έφτασαν μόνο μερικές ώρες να δημιουργήσουν το χάος.
ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΧΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ !!!
Μέχρι και ''χαζούς''  τους είχε χαρακτηρίσει η περιφερειακή αρχή, στις μεγάλες τους κόντρες....πως τάχα, δεν είχαν την διανοητική και μορφωτική ικανότητα, να διακρίνουν την ''αναγκαιότητα''  του 'εργου που ετοίμαζαν......
Τώρα που η φύση και οι συγκυρίες, αποδεικνύουν πως οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, ΞΕΡΟΥΝ καλύτερα από τον καθένα, τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους και ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΟ, για την ακαταλληλότητα του εδάφους και της περιοχής, οι αιρετές αρχές κάνουν την πάπια και κανένας δεν είχε την ευαισθησία, να έρθει σήμερα ως το ΜΠΕΛΜΠΕΡΗ και να καταγράψει ζημιές...'
Από τις 9 το πρωί, περιδιαβαίναμε με τους κατοίκους την περιοχή, κατά μήκος των ποταμιών, του χειμάρρου και της ΒΟΛΙΜΗΣ αλλά και τα γύρω χωριά, χωρίς να δούμε ΚΑΝΕΝΑΝ αιρετό να φθάνει επί τόπου, μέχρι τις 8 το βράδυ.....
Στις τηλεφωνικές εκκλήσεις των κατοίκων, ο δήμαρχος απάντησε πως ''θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ'' !!!
Ο δε αντιπεριφερειάρχης, που μόνο στη Μεγαλόπολη έσπευσε, δήλωσε πως ''δεν φτάει το ΒΙΟΑΕΡΙΟ αλλά η κακή λειτουργία των καταβοθρών''......και η κακή νοοτροπία των κατοίκων που δεν προσέχουν με τα απορρίμματα !!! Αλλά ούτε κι αυτός φάνηκε στην περιοχή !!!
Αντίθετα ήρθαν μερικοί σύμβουλοι της εταιρείας, γεμάτοι έπαρση και υπεροψία και απειλητικές διαθέσεις κι έφθασαν και σε λεκτικούς προπηλακισμούς με τους κατοίκους, προκειμένου, να πείσουν πως το έργο τους δεν έχει ευθύνη για την κατάντια του τόπου ....
Υπ΄ όψη πως, οι εγκαταστάσεις του ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ, έχουν επιλεγεί να γίνουν ΜΕΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ που αποστραγγίζει τα νερά που δεν απορροφώνται από την καταβόθρα του ΚΑΝΑΤΑ και οδεύουν με φυσική ροή, προς την καταβόθρα του ΜΠΙΚΟΥ στην πεδιάδα της Μαντινείας.
Επειδή, λοιπόν, κάποιοι έξυπνοι και ικανότατοι τεχνικοί , αποφάσισαν να στηρίξουν ένα τέτοιο έργο μέσα στη μέση του ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ, κι έχτισαν τσιμεντένιους φράχτες.....ως αντιπλημμυρικά έργα (!!!!!) σήμερα που ξεχείλισε η πεδιάδα από τα πολλά νερά και φράκαρε η καταβόθρα του ΚΑΝΑΤΑ, τα νερά που θα όδευαν με την φυσική ροή, προς την καταβόθρα του ΜΠΙΚΟΥ, λίγο πιο κάτω δηλαδή στην πεδιάδα.......ξεχείλισαν στα γύρω χωράφια, στους δρόμους αγροτικούς και επαρχιακούς, ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ και δεν μπόρεσαν να παροχετευθούν, σύμφωνα με τις απόψεις των κατοίκων, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τον τόπο τους και τη γη τους !!!
Ας καμαρώνουν υπερήφανοι, όσοι συνηγόρησαν, είτε με υπογραφές είτε με γνωμοδοτήσεις, σε αυτό το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ !!!
Κι ας τολμήσουν να βρουν το θάρρος να κοιτάξουν στα μάτια, τους κατοίκους που σήμερα, θρήνησαν ολόκληρες σοδειές κατεστραμμένες πριν αποδώσουν το ελάχιστο, αφού τώρα αρχίζει η συγκομιδή των προϊόντων τους.....
Η καταστροφή των καλλιεργειών, είναι ολοσχερής.
Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση....
Και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Τρίπολης, μαζί με τον υποστηρικτή του έργου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ......κραυγαλέα ΑΠΟΝΤΕΣ από το πλευρό των κατοίκων.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.