Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ HOT SPOT ΣΤΗΝ ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟY THN ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
''ΟΧΙ''  ΣΤΟΝ ΥΠΟΒIΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ.
''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ KAI ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!



Σε κοινή συνέντευξη τύπου κάλεσαν τα ΜΜΕ της πόλης, χθες οι πρόεδροι των ΒΙ.ΠΕ.  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ και ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Το θέμα ήταν η εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙ. ΠΕ. όπως διαδίδεται και παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ χωρίς κανένας να το δηλώνει επισήμως, τόσο από τις αρχές του τόπου, όσο κι από την κυβέρνηση.
Οι πρόεδροι κατήγγειλαν την παντελή έλλειψη ενημέρωσής τους από οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα ή πρόσωπο, δήλωσαν πως όλες οι πληροφορίες που έχουν προέρχονται από την διαδικτυακή ενημέρωση από τα ΜΜΕ και από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου που φερεται ως τόπος εγκατάστασης των προσφύγων κ. Παπαλάμπρου.
Δήλωσαν κατηγορηματικά και αμετακίνητα, πως είναι κάθετα αντίθετοι στην μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, για πλείστους όσους λόγους, που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση των Ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω πολέμου, όσο και των βιοτεχνών και επιχειρηματιών, που δεν έχουν υποδομές κατοικίας στα εργοστάσιά τους όπως είναι φυσικό. Τόνισαν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ΒΙ.ΠΕ. οι οποίες επ΄ ουδενί ενδείκνυνται για συνθήκες ζωής, ευπαθών ομάδων κυρίως παιδιών και απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο, να αποδεχτούν την εγκατάσταση Ανθρώπων, σε εργοστάσιο χωρίς ανάλογους χώρους εξυπηρέτησης ......και με άθλιες συνθήκες για την διαβίωσή τους.
Πρότειναν δε, σε κάθε αρμόδιο χειριστή της κατάστασης , κυρίως στο ΓΕΕΘΑ που φαίνεται να παίρνει όλες τις αποφάσεις, να χρησιμοποιήσει για τηνεγκατάσταση των προσφύγων, τα ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, επειδή ούτως ή άλλως, είναι κτηριακές εγκαταστάσεις, με υποδομές για διαμονή ΑΝΘΡΩΠΩΝ !!!
Διευκρίνησαν πως η εγκατάσταση προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, θα σημάνει αυτόματα και υποβιβασμό της, αφού θα επιφέρει όλα τα γνωστά αποτελέσματα της μαζικής εγκατάστασης προσφύγων, που παρακολουθήσαμε ως τώρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας ....και υποβιβασμό της επιχειρηματικότητας, πιθανόν δε και μετεγκαταστάσεις επιχειρήσεων για άλλες πόλεις....
ΟΧΙ ΝΕΑ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Αυτό ήταν το σύνθημα όλων προς τις αρχές και την κυβέρνηση στην χθεσινή συνέντευξη τύπου.
Τελειώνοντας οι πρόεδροι, δήλωσαν ομόφωνα πως δεν θα σταματήσουν τις ενέργειές τους να αποτρέψουν εγκατάσταση των προσφύγων στην ΒΙ.ΠΕ και πως θα συντονίσουν τις κινήσεις τους νομικά πλέον και με κάθε τρόπο και μέσον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.