Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.....ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ.....

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΣΔΙΤ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΕΠΙ 4 ΜΗΝΕΣ......
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ, ΡΟΚΑΝΙΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.....
ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΑ ....



"Κλειδώνει" η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο

Τέρμα τα ψέματα για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς αύριο στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται η δεύτερη κρίσιμη συνάντηση των 26 δημάρχων της Περιφέρειας με την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.
Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στην Τρίπολη το Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η γνώμη των δήμων για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επέκρινε δριμύτατα τους συναδέλφους του, τους 13 από τους 26 στην Περιφέρεια, που δεν έχουν πάρει θέση για το ζήτημα των σκουπιδιών, καθώς δεν έχουν ψηφίσει Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης ή δεν έχουν ταχθεί υπέρ της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας, με βελτιώσεις ή χωρίς αυτές. «Φαίνεται πως οδηγούμαστε σε λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, θέμα που εκκρεμεί επί δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Νίκας. Είπε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει τοπική διαχείριση υπό προϋποθέσεις, βεβαίως εφόσον αλλάξει το νομικό πλαίσιο και με οικονομική υποστήριξη εκ μέρους του κράτους, ενώ η διαδικασία θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 6 μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου».
Απαντώντας σε ερώτησή μας εκτίμησε ότι «η διαδικασία μάλλον θα προχωρήσει με ΣΔΙΤ, με τις βελτιώσεις που έχει επιφέρει η κυβέρνηση στο διαγωνισμό της Περιφέρειας». Επικρίνοντας τους συναδέλφους του, παρατήρησε πως «η έγκριση της ΣΔΙΤ με την υψηλή τιμή θα πάει στα Δημοτικά Συμβούλια, να μην κλαιγόμαστε ότι φταίει η κυβέρνηση και ο Τατούλης. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, δεν μας φταίει ούτε ο Τατούλης, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση».
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι «το μείζον είναι να τελειώνουμε με το θέμα των απορριμμάτων».
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.