Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΟΥ !!!

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΛΛΟ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ , ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΞΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ !!!





















Πρωτότυπη Επιστημονική ΗΜΕΡΙΔΑ έγινε απόψε το βράδυ ( 14-5-2016) στο Χρυσοβίτσι, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ , που στεγάζεται στο πρώην κρατικό εργοστάσιο ξυλείας, που ρημάζει όλο το χρόνο κλειστό και απομονωμένο....
Με την ευκαιρία του εορτασμού των 195 χρόνων της επετείου του προσκυνήματος του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην ''Παναγιά στο Χρυσοβίτσι'' και της ανακήρυξης της πρώτης πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της Επανάστασης στην Αρκαδία και την ίδρυση της Εφορείας της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη ως Αρχιστρατήγου των Ελλήνων, ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών,
διοργάνωσε σειρά ομιλιών , από εκλεκτούς ερευνητές της ιστορικής αλήθειας, της Εταιρείας Πελοποννησιακών σπουδών .
Μίλησαν αμέσως μετά την σύντομη εισήγηση του Προέδρου κ. Γ. Πραχαλιά, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας με θέμα : ''Η πίστη του Κολοκοτρώνη και το προσκύνημά του στην εικόνα της Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι''.
Ακολούθησε ο δικηγόρος και τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών κ. Σπύρος Δημητρακόπουλος , με θέμα : '' Η ανακήρυξη της Εφορείας της Καρύταινας και του Κολοκοτρώνη ως Αρχιστρατήγου, την 28η Απριλίου 1821''.
Την ημερίδα έκλεισε ο κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος δικηγόρος και τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών με το θέμα : '' Η μεγάλη δράση του Κανέλλου Δεληγιάννη ως προέδρου της Εφορείας της Καρύταινας και ο διορισμός του Δημητρίου Πλαπούτα, ως ιοικητή του στρατοπέδου της Πιάνας ''.
Η ανάπτυξη του μεγαλείου της προσωπικότητας του Κανέλλου Δεληγιάννη από τον τελευταίο ομιλητή, καθώς και η αποκάλυψη της μοναδικής για τις συνθήκες και το κλίμα της εποχής, ΟΜΟΝΟΙΑΣ των Ελλήνων εκείνες τις τραγικές ώρες, που συνέβαλαν στην αυτοοργάνωσή τους για την πορεία του Αγώνα, καθήλωσαν το κοινό, αφού δεν είναι γνωστές οι πραγματικές ιστορίες όλων των αγωνιστών της εποχής εκείνης ή έχουν απαξιωθεί ή αποσιωπηθεί εντέχνως.....
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοσημείωτη, ο χώρος εξαιρετικός για τέτοιες πρωτότυπες εκδηλώσεις και η μαγεία των αναμνήσεων έντονη και η βραδιά μαγική....με φόντο το δάσος του Μαινάλου !!!
Μετά το τέλος των ομιλιών, παρατέθηκε στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου μπουφές για τους προσκεκλημένους, υπό το ΦΩΣ των αστεριών !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.