Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ''ΚΑΛΥΨΕ'' ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ???

ΤΙ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΣΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ???




Πριν 5 μέρες ακριβώς ακούσαμε στη Βουλή τον πρωθυπουργό της χώρας, να μιλάει με ιδιαίτερη φόρτιση, για την διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και δικαστών, αναδεικνύοντας παράλληλα και την συνεταιριστική παρουσία της ''αδέκαστης''  Δικαιοσύνης στο κόλπο των μεγαλοεργολάβων και του τραπεζικού συστήματος, να διοχετεύσουν όλο τον πακτωλό των χρημάτων, από τις τσέπες του κοσμάκη, στα συρτάρια των εργολάβων και των συμφερόντων τους...
ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!
Κι ας ήξερε πως την επομένη το πρωί η Κυπριακή Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση, θα έδιναν το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ του !!!
Το ερώτημα που αναφύεται είναι ΓΙΑΤΙ ο πρωθυπουργός ''κάλυψε'' με την σιωπή του την επιτηδευμένη, την διαπλοκή του εθνικού εργολάβου καθώς και τις μυθικές αναλήψεις του δημοσίου χρήματος που κάνει κάθε τρις και λίγο, ο κύριος αυτός με υπογραφές των υπουργών μας και των διευθυντών των τραπεζών που του ΄΄δανείζουν'' το υπόλοιπο των προϋπολογισμών των έργων που παίρνει από το ΔΗΜΟΣΙΟ !!!
Δεν μπορούμε να πούμε πως ΚΑΙ αυτή η κάλυψη δεν ήταν εκ του πονηρού, αφού ΚΑΙ αυτή η κυβέρνηση, έχει υποταχθεί άνευ όρων στις απαιτήσεις του εθνικού εργολάβου.....
Μη ξεχνάμε πως τον περασμένο Απρίλιο του 2015 ο Λεωνίδας Μπόμπολας, είχε συλληφθεί για μη απόδοση φόρων στο δημόσιο και είχε γίνει αρκετός σάλος γι΄ αυτό....πλην κουκουλώθηκε άμεσα, με την δήλωση πως κατέβαλε μέρος των φόρων ( τα πρόστιμα μόνο αν δεν κάνω λάθος !!!).
Μη ξεχνάμε επίσης, πως τον περασμένο μόλις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016 (!!!!) η κυβέρνηση του κυρίου ΤΣΙΠΡΑ, έδωσε μερικά εκατομμύρια πανωπροίκι, στα έργα του ΜΟΡΕΑ Α.Ε. στην Πελοπόννησο, για να ανασάνει ο κύριος Μπόμπολας, από την κρίση !!!
Κι επίσης μη ξεχνάμε, ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (ΔΝΤ !!!!) ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???
ΔΕΙΤΕ :





Ανακαλύπτουμε λοιπόν, πως παρ΄ όλες τις ''δραματικές'' αποφάσεις της κυβέρνησης για τα ΣΔΙΤ και ειδικά στην Πελοπόννησο, τον Φεβρουάριο του 2016 και εν μέσω αντάρτικου για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, η εταιρεία του ΜΠΟΜΠΟΛΑ με την επωνυμία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., παίρνει πανωπροίκι για τον δρόμο Κορίνθου Καλαμάτας, το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 71.520.495,18 ευρώ !!!
Η απορία που πάντα είχα, είναι ΠΩΣ βγάζουν το προϋολογισθέν ποσό με προσέγγιση δεκαδικού ψηφίου !!!
Με αυτές τις εμετικές ''λεπτομέρειες'' προσπαθούν να αναδείξουν την - ούτε καν - ''υφέρπουσα'' διαφάνεια ???
Πως είναι δυνατόν σε μια εργολαβία της τάξεως των 72 εκατομμυρίων, να υπολογίζεται μια απρόβλεπτη - κατά τα άλλα - λεπτομέρεια κοστολόγισης.....σε επίπεδο δεκαδικών ψηφίων ???
Εκείνο που προκαλεί επίσης την οργή των πολιτών, είναι η απαλλαγή του εθνικού εργολάβου, ακόμα από τις προβλεπόμενες κρατήσεις !!!
Τα έχει ΄΄σπρώξει'' επομένως τα εκατομμυριάκια του δημοσίου χρήματος, στο εργολαβικό λόμπυ των διαπλεκομένων, ο πρωθυπουργός και με τη βούλα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ !!!
Έχουν δε προβλέψει τα πάντα εν κρυπτώ, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.....
Κι έβαλαν στο παιχνίδι της απορρόφησης κονδυλίων και το άλλο συνεταιράκι του πολιτικού κόσμου, τον ΚΟΚΚΑΛΗ !!!
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης, πως πριν από το ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ των 72 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε τον Φεβρουάριο 2016, το Μπομπολαίϊκο μας έχει κάνει ρεζίλι και στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ όπου καταγγέλθηκε από τον ευρωβουλευτή ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ, ο υπερδιπλασιασμός του κόστους του δρόμου ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που άγγιξε τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΚΟΜΙΣΙΟΝ προσπάθησε να νερώσει το κρασί της και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα .....
Τα αργύρια να θυμόμαστε, εσταύρωσαν ακόμα και τον Κύριο !!!
Το σχετικό άρθρο για την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και τα έργα της είναι :

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/99460/xountis-i-komision-paradexetai-tin-oikonomiki-ektoksefsi-tou-kostous-tou-morea

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

ΣΤΟ ΦΕΚ

 Α 176/16-12-2015

Κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η από 12.12.2015 Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, σύμφωνα με τις παραγράφους 37.1 και 37.2 του άρθρου 37 της από 31 Ιανουαρίου 2007 Σύμβασης Παραχώρησης, όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3559/2007 «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος-Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη» και άλλες διατάξεις» (Α'102/2007) (η «Συμφωνία Τροποποίησης»), μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και αφετέρου: α) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΜΟΡΕΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κόριν-Θος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη» και β) εκ τρίτου των Μετόχων της παραπάνω Ανώνυμης Εταιρείας (1) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» που εδρεύει στη Νέα Κηφισιά, (2) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «J & Ρ ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» που εδρεύει στο Δήμο Αμαρουσίου, (3) της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής. Το κείμενο της Συμφωνίας Τροποποίησης προσαρτάται ως Παράρτημα Α' του παρόντος νόμου και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παρόντος άρθρου.
Τελικά κάποιος πρέπει  να αναλάβει την ευθύνη για όλον αυτό τον ορυμαγδό των εκατονταδων εκατομμυρίων ευρώ που πάνε περίπατο χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο, ούτε καν από τον ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.