Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ !!!

ΜΙΚΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ....
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ LEGO ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ'' ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !!!































Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, συγκεντρώθηκαν σήμερα οι μαθητές των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να διαγωνιστούν στον ημιτελικό μαθητικού διαγωνισμού ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ που γίνεται με την έγκριση των Διευθύνσεων της Εκπαίδευσης και την συμβολή τους, από την WRO HELLAS και την LEGO.
Παίρνουν μέρος σχολεία από Κόρινθο, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Μεγαλόπολη, Τρίπολη.
Η Τρίπολη συμμετέχει με το 7ο Δημοτικό σχολείο, που παρουσιάζει μια εξαιρετική διαστημική μακέτα.
Όλα τα σχολεία, που έχουν στείλει συμμετοχές, έχουν κατασκευάσει μακέτες με ένα θέμα σχετικό με τους πλανήτες και τον Γαλαξία μας και ευαισθησία σε περιβαλλοντικά κυρίως θέματα.
Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση ομάδας δασκάλων τους, έχουν στήσει υπέροχες μακέτες, με ευρηματικότητα και καλπάζουσα φαντασία, στην έμπνευση της ιστορίας που τα ώθησε στην κατασκευή της.
Σε όλες τις μακέτες, οι μαθητές έχουν βάλει το απογειωτικό τους μεράκι μαζί με την μεθοδικότητα και την δουλειά τους, που γίνεται εκτελεστή ως ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, με την συνεργασία ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ οι οποίοι θέτουν σε κίνηση, τις LEGO κατασκευές τους και οι μακέτες γίνονται πεδία δράσης αξιοθαύμαστα !!!
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι μακέτες !!!
Εμείς σταθήκαμε στους ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ που προσπαθούν να εξερευνήσουν το διάστημα του 2088, ψάχνοντας για ΝΕΡΟ, επειδή η ΓΗ έχει στερέψει !!!
Σταθήκαμε με δέος επειδή η ομάδα αποτελείται από παιδιά της Γ' και Δ΄τάξης Δημοτικού !!! Του ιδιωτικού σχολείου Κορίνθου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ.
Έχουν εμπνευσθεί ολόκληρη ιστορία αναζήτησης νερού και την έχουν αποτυπώσει στην μακέτα τους, με ρομπότ, διαστημικό σταθμό, διαστημάνθρωπους, πύραυλους και αποταμιευτήρες νερού.......εκπληκτικής έμπνευσης και κατασκευαστικής απόδοσης !!!
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα τα γνωρίσουμε αργά το απόγευμα,
Αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΠΑΙΔΙΑ και ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ , για τις προσπάθειες μηνών, που τους πήρε αυτή η συμμετοχή !!!
Ιδιαίτερα τους αξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ, γιατί με ενθουσιασμό και αγωνία, ήρθαν αυτή τη βροχερή μέρα από όλα τα σημεία της Πελοποννήσου, ξεχνώντας πως είναι ΑΠΟΚΡΙΕΣ ......και δίνουν τη μάχη τους για μια διάκριση και για την συμμετοχή τους στο τελικό !!!
Η ΜΑΘΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΦΙ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.