Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΦΙΑΣΚΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ....
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ''ΦΑΣΑΡΙΑ''....
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΚΟΜΑ !!!
ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ''ΑΥΡΙΟ'' ...ΛΕΝΕ !!!
ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΤΟΥ.....
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ - ΤΑΧΑ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ .....


d7e49ae3-8e09-48e6-92b8-1a9ce8682fe5.jpg

Η σημερινή συνάντηση των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ΜΑΞΙΜΟΥ, δεν έβγαλε λαγούς από το καπέλο ......αποκάλυψε πάντως, πως πίσω από τις φωνές και τις αντάρες των ''επαναστατικών '' δημάρχων και ....''πρώην φίλων''  του σουλτάνου, μπορεί και να κρύβεται μια καλοστημένη φαρσοκωμωδία, με απώτερο στόχο, την επίτευξη του έργου ΣΔΙΤ του σουλτάνου, που θα περάσει στον κόσμο, μετά από πάρα πολλές - υποτιθέμενες - κόντρες, ως ΤΑΧΑ αναγκαία .....
Σήμερα επί της ουσίας ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έτριξε τα δόντια σε κανέναν....
Απλά και ήσυχα ( αν και κάποιοι διαρρέουν πως έγιναν και '' φασαρίες '' από 2-3 δημάρχους ) οι υπουργοί που βρέθηκαν στην συνάντηση (ΤΣΙΡΩΝΗΣ - ΧΑΡΙΣΤΗΣ - ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ - ΦΛΑΜΟΥΡΑΡΗΣ ) προσπάθησαν να πείσουν τους δημάρχους πως το ΣΔΙΤ είναι αναγκαίο για την Πελοπόννησο .....''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ''  !!!
Αν όντως το θέλουν οι θεσμοί το ΣΔΙΤ και το λέει ανερυθρίαστα Υπουργός της ''ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ''  κυβέρνησης , γιατί δεν μας αποκαλύπτει και το βίντεο από τις συζητήσεις με τους....''θεσμούς'' ???
Γιατί δεν δίνουν στην δημοσιότητα και τα έγγραφα που οι....''θεσμοί''  ζητούν να γίνει το χατήρι του σουλτάνου ???
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ???
ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ - ΤΕΛΙΚΑ- ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ???
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΜΑΓΚΕΣ'' ΚΑΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ, ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ .......ΑΠΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ???
Στην συνάντηση λοιπόν σήμερα, στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, οι υπουργοί και οι δήμαρχοι, είπαν πολλά και ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα.
Κανένας δεν βρωντοφώναξε ΟΧΙ στο ΣΔΙΤ του ΤΑΤΟΎΛΗ....
Αντίθετα παραδέχτηκαν πως ΚΥΡΙΟΣ (δηλαδή ιδιοκτήτης του έργου !!!) είναι η Περιφέρεια ......
Οι υπουργοί είναι τελικά με τον εργολάβο και την ΤΕΡΝΑ ......και μάλλον του κυρίου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ τα συμφέροντα υπερασπίζονται και προωθούν και καθόλου των ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ .....
Μάλλον τις θέσεις του κυρίου ΤΕΡΝΑ είχαν ως χαρτοφυλάκιο της συζήτησης ,.....και για να γίνουν πειστικοί προς τους ''αντάρτες΄΄  της φακής, έθεσαν το θέμα σε επίπεδο ''απαιτήσεων των θεσμών" !!!
Παρεμπιπτώντος ΘΕΣΜΟΣ στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ :
'' Ο όρος Θεσμός προέρχεται από το ρήμα τίθημι. Αυτό που έχει τεθεί, και ισχύει ως δίκαιο. Φέρεται με κύρια σημασία ως κανόνας Δικαίου, Νόμος. Επίσης φέρεται και ως σύστημα το οποίο δημιουργεί ηθική και νομική κατάσταση π.χ. ο θεσμός της οικογένειας. Στον πληθυντικό φέρεται ως σύνολο θεμελιωδών καταστάσεων νόμου π.χ. Οι πολιτικοί θεσμοί, τα κοινοβουλευτικά θέσμια, οι εκκλησιαστικοί θεσμοί.
Σε μια κοινωνία υπάρχουν τυπικοί και άτυποι θεσμοί, οι πρώτοι είναι το σύνολο των γραμμένων κανόνων, νόμων κτλ ενώ οι δεύτεροι είναι άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς. Η αλληλεπίδραση των δύο είναι ενα σημαντικό ζήτημα στις κοινωνικές επιστήμες.''
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ......
Οι υπουργοί έβαλαν στους δημάρχους τα εξής δεδομένα ως ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ που επέτρεψαν οι....΄΄θεσμοί'' σχετικά με το ΣΔΙΤ :
1. Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων μειώνεται από τους 150.000 τόνους ετησίως στους 100.000 τόνους ετησίως.
2. Προστίθενται στον σχεδιασμό ακόμα πέντε Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Πρόκειται για λύση που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων ανά δήμο. Κι αυτό γιατί οι αποστάσεις που θα καλούνται να διανύσουν τα απορριμματοφόρα για να ξεφορτώσουν θα είναι πολύ μικρότερες, επομένως θα υπάρχει οικονομία καυσίμων, χρόνου, εργατοωρών. Επιπλέον, με τη συμπίεση των απορριμμάτων στα ΣΜΑ θα μειώνεται και το κόστος της μεταφοράς στον τελικό αποδέκτη (μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων). Η ωφέλεια υπολογίζεται ότι είναι της τάξης των 10 ευρώ/τόνο.
3. Το κόστος «εισόδου» (gate fee) των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας παραμένει σταθερό.
4. Η μία από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, συγκεκριμένα αυτή της Μεσσηνίας, θα κατασκευαστεί σε δεύτερη φάση. Η περιοχή θα εξυπηρετηθεί από τα ΣΜΑ.
5. Όσον αφορά στη διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη, συμφωνήθηκε το εξής: μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του, θα εξεταστεί κατά πόσον έχει επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας του και, αν αυτό έχει συμβεί, η σύμβαση θα τερματιστεί. Ο ανώτατος χρόνος διάρκειας παραμένει στα 28 έτη.
6. Η Τέρνα Ενεργειακή θα δωρίσει στον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου μια φωτοβολταϊκή μονάδα, ισχύος 3 MW, σε όποιον χώρο τής υποδειχθεί. Με τον τρόπο αυτό, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα αποκτήσει μόνιμη πηγή εσόδων.
Εμείς απλά ρωτάμε, τους δημάρχους που ανταρεύτηκαν στις κατ΄εξακολούθηση συναντήσεις που έγιναν στην Τρίπολη, είτε ως ΠΕΔ, είτε ως ΦΟΔΣΑ ......
ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΧΕΤΕ ....ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ....ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ???
ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ???
Η παρέα των συσκεπτομένων σήμερα......αποφάσισε να ξανασυναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.....
ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ SHOWS ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ........ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ  ???




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.