Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ . Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΩΣ ΜΕΝΕΙ !!!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΣΥΠ !!!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ 8-2-2016




Η  συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελ-σου κ. Τατούλη αποκάλυψε και επιβεβαίωσε την ένδεια των επιχειρημάτων της Περιφερειακής Αρχής και κατέδειξε για μια ακόμη φορά τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Ο μαγικός κόσμος που επικαλείται, η υποθετική κοσμογονία των έργων , της «ευημερίας» και της ανάπτυξης , δεν είναι παρά η αντανάκλαση της εικονικής πραγματικότητας, αφού η κοινωνία των πολιτών της Πελοποννήσου με το αλάνθαστο κριτήριο της, ξέρει πλέον, δεν τις δέχεται, τις απορρίπτει και απλώς γελά   με τις βαρύγδουπες μεγαλοστομίες.
Οι «παραμυθάδες» εξακολουθούν με έωλα πυροτεχνήματα και υπολογισμούς να εξαπατούν την τοπική μας κοινωνία. Προσπαθούν μάταια να εμφανίζουν το μαύρο – άσπρο διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Δεν πείθουν όμως ! Η κοινωνία μας σήμερα γνωρίζει πολύ καλά, έμαθε! Όταν μάλιστα βιώνει τα προβλήματα της κρίσης και βρίσκεται στους δρόμους σε έναν αγώνα επιβίωσης.  Η Περιφερειακή Αρχή δυστυχώς συνεχίζει πεισματικά να ζει στον δικό της κόσμο!
Χωρίς στοιχεία , χωρίς αποτελέσματα, χωρίς έργο, ολοκλήρωσε κουτσά στραβά, μόνον ότι βρήκε προετοιμασμένο από την απελθούσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μετά η « λευκή κόλλα» ! Κανένας προγραμματισμός , καμία προετοιμασία μελέτης, κανένα όραμα για το τόπο! Όλα ανύπαρκτα !
Μόνον εκθέσεις ιδεών και Στρατηγικοί Σχεδιασμοί «προηγμένης» φαντασίας !
Πολύχρωμες «κουρελούδες» και φλοκάτες στην «νεροτριβή» του κ. Τατούλη !
Να θυμηθούμε τις «εξαγγελίες» αέρος-αέρος: Για το Δημοπρατήριο των Αγροτικών Προϊόντων, για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης, για τον Ανατολικό Οδικό   Άξονα, για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης, για τις αγροδιατροφικές συμπράξεις, για τη Διαστημική πύλη της Καλαμάτας, για τον Προαστιακό του Λουτρακίου, για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου, για το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας, για τα έξι Αρδευτικά Φράγματα, για τα Υδατοδρόμια , για τα Καταδυτικά Πάρκα, για τις Μαρίνες, για τον Ενεργειακό Κόμβο της Πελοποννήσου, για τα Κτηνοτροφικά Πάρκα, για την  λίμνη της Τάκας ………. Και πόσες ακόμη μαξιμαλιστικές «συλλήψεις» στην υπηρεσία της οιωνεί εξαπάτησης των αφελών της μικρής μας κοινωνίας!
Αφήνουμε τελευταίο το «ευαγές» θέμα της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων που εκεί ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή τραγωδία των «εντεταλμένων εντολοδόχων» που θεώρησαν ότι το μείζον αυτό ζήτημα μπορεί να αντιμετωπισθεί στο «πόδι» και κυρίως να επιβληθεί στους « ιθαγενείς» !
Με αποτυχημένες χωροθετήσεις, χωρίς αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια και κυρίως χωρίς την κοινωνική συναίνεση!
Με Λεόντειες υπέρ του αναδόχου παραχωρήσεις με ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες με αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά !
Με πανάκριβες υψηλές κοστολογήσεις και δυσβάστακτες οικονομικές επιβαρύνσεις των δημοτών!
Χωρίς διαλογή στην πηγή που επιβάλλεται ως όρος εκ των ων ουκ άνευ από τις οδηγίες της ΕΕ και με εξωπραγματικά υπολείμματα της τάξης του 35% !
Εν ολίγοις μια πρόταση καρικατούρα που δεν αντέχει σε καμία σοβαρή και επιστημονική αξιολόγηση.
Η παράταξη μας είχε έγκαιρα επισημάνει τις αδυναμίες του διαγωνισμού και την όλη μεθόδευση για το κρίσιμο ζήτημα των σκουπιδιών που μοιραία κατέληξε σε αδιέξοδο. Χαιρετίζουμε σήμερα τις θέσεις που εκφράζουν οι Δήμαρχοι, η ΠΕΔ και ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και ας άργησαν βέβαια μια πενταετία, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος !
Χαιρετίζουμε ακόμη την αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας!
Καλούμε τώρα την κυβέρνηση να ακυρώσει άμεσα τους σχεδιασμούς επί της «άμμου» της Περιφερειακής Αρχής για το ζήτημα των σκουπιδιών και να προχωρήσει με τους Δημάρχους και τους Δημότες ,σύμφωνα με τον ΕΣΔΑ, στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
Καλούμε τέλος την Περιφερειακή Αρχή   αφού αρέσκεται στις συνεντεύξεις και στους μονόλογους, την επόμενη φορά για να γίνει πειστική να επιχειρηματολογεί με έργα και όχι μόνον με λόγια! H Περιφέρεια «πιλότος» θέλει αποδείξεις! Κύριε Τατούλη , η τακτοποίηση του ισοζυγίου των «ανασφάλιστων» ελπίδων μπορεί να περιμένει! Οι Περιφερειάρχες έρχονται και παρέρχονται.        Η πολιτική ευθύνη όμως μένει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.