Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΩΣ ''ΘΥΜΑΤΟΣ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ !!!



ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ !!!


Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Π. Μισθός στην αντεπίθεση: "Κάποιοι κάνουν πολιτική για τις συγχωνεύσεις"


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. & ΕΛΜΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δεκέμβρης 2015

 «Περί αριστείας...»

Θυμηδία και σαρκασμό προκάλεσε στους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 22/11/2015 το οποίο αναφερόταν στη δήθεν «αριστεία» και στη δήθεν «καρατόμηση» του τέως Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Μισθού. Με μόλις 15 χρόνια υπηρεσίας –εκ των οποίων ελάχιστα στην τάξη και 2 ως Διευθυντής Γυμνασίου– το 2010 ο κ. Πέτρος Μισθός τοποθετήθηκε Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με μοναδικό προσόν τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ. Το 2013 ξανατοποθετήθηκε Περιφερειακός Δ/ντής ελέω κομματικής ποσόστωσης, αν και πάλι υπήρχαν πολλοί άλλοι συνάδελφοι με περισσότερα τυπικά προσόντα. Είναι μύθος ότι ο κ. Μισθός «γύρισε» στο σχολείο 2000 εξαφανισμένους» εκπαιδευτικούς. Ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε άλλες Διευθύνσεις και στο Υπουργείο ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια ίδιος. Ο αριθμός των αναπληρωτών μειώθηκε όχι εξαιτίας της χρηστής διοίκησης του κ. Μισθού, αλλά εξαιτίας της πιστής εφαρμογής των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ δηλαδή της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, των συγχωνεύσεων σχολείων και τέλος της αναστολής και κλεισίματος σχολικών μονάδων προσπαθώντας να διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Προσπάθησε με πειθαρχικά μέτρα και ασκώντας διοίκηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα την πολιτική των κυβερνώντων και τις λογιστικές λογικές των μνημονίων, να φιμώσει το εκπαιδευτικό κίνημα που αγωνιζόταν και αγωνίζεται για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν. Κάτι τέτοιο δεν πέρασε και το εκπαιδευτικό κίνημα κατάφερε μαζικά και με κινητοποιήσεις να δείξει έμπρακτα στον κ. Μισθό ότι η διοικητική τρομοκρατία δεν περνάει.

Για το μόνο που μπορεί να επαίρεται ο κ. Μισθός είναι ότι με τις κατευθύνσεις του και τις πράξεις του έκανε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ στις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συναδέλφων.

Ως Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ & ΕΛΜΕ Πελοποννήσου διερωτόμαστε Ποια ανάγκη εξυπηρετεί αυτή την περίοδο να δημοσιοποιείται επαινετικό δημοσίευμα για ένα στέλεχος εκπαίδευσης που εφάρμοσε ως περιφερειακός διευθυντής τις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ και τις μνημονιακές πoλιτικές, με υπερβάλλον πολιτικό ζήλο, για να βάλει το λιθαράκι του στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης; Μήπως βγήκε πάλι στο προσκήνιο ο πρώην περιφερειακός διευθυντής ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου και νυν Σχολικός Σύμβουλος (χαριστική θέση για την οποία δεν διαθέτει ούτε τα τυπικά προσόντα), διότι καταργήθηκε με παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος η ρουσφετολογική διάταξη ν. 3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) που επιτρέπει να τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι; Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν ξεχνά τα «έργα και τις ημέρες» του δοτού τέως Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Μισθού και δεν υποστέλλει τις σημαίες με τις οποίες πάλεψε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Δε θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανίζονται ως θύματα οι θύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.