Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΘΑΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΧΑΔΑ !!! ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ !!!

ΟΛΟΙ ΗΡΕΜΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΟΣΟ Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.....
ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ.....
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ !!!

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ : ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ !!!




ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ : ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ !!!




'' Ακούμε πάρα πολλά, στις ατέρμονες συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο Περιφέρειας ή Δήμων.
Αυτο που κανένας δεν συζητάει, είναι η τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων σκουπιδιών, που είναι παρατημένα στο έλεος του καιρού, μέσα σε χαράδρες, σε λατομεία, σε οικόπεδα και σε δάση και σαπίζουν αποβάλλοντας χιλιάδες επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες και αέρια, που διαχέονται στον υδροφόρο ορίζοντα και στην ατμόσφαιρα.
Η βολική μέθοδος αυτή για τους δημάρχους - να κρύβουν τα σκουπίδια τους αδιαχείριστα όπου βρεθεί τόπος - δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, αντίθετα έχει δημιουργήσει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ στοχεύοντας στην ΑΕΙΦΟΡΙΑ και οπωσδήποτε στην αξιοποίηση όλων των μεθόδων διαχείρισης, που θα αποσυμφορήσουν το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και θα εξασφαλίσουν λιγότερους ρύπους για Ανθρώπους και Φύση, τοποθετείται κάθετα αντίθετα σε όλες αυτές τις τακτικές του ποδαριού, που διογκώνουν το πρόβλημα.
Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και εναρμονισμένοι, στην πρόταση και θέση του Υπουργείου για την διαχείριση των απορριμμάτων, εξ ολοκλήρου από τους ΔΗΜΟΥΣ.
Είναι η πλέον εφικτή δυνατότητα.
Αλλά παρατηρούμε πως τουλάχιστον στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, κανένας Δήμος δεν έχει προχωρήσει θεαματικά, σε λύσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων του, προφανώς αναμένοντας τις μεγαλεπήβολες επιδιώξεις του Περιφερειάρχη.
Με αποτέλεσμα, να βρισκόμαστε σήμερα, στην αλγεινή θέση, να παρακολουθούμε την Πελοπόννησο, να βουλιάζει στις παράνομες χωματερές, να δημιουργεί νέες - ΜΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ....ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ !!!- και να εξαντλούνται οι συζητήσεις σε ......μελλοντικές δράσεις και σχεδιασμούς !!!
Επί πλέον, είναι γνωστό πως η προθεσμία εφαρμογής του περιώνυμου ΠΕΣΔΑ έχει ήδη λήξει !!!
Επομένως ο στόχος των αιρετών δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στην Περιφέρεια, ούτε να αναμένουν εξ ουρανού λύσεις και από μηχανής θεούς.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΔΑ.....ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ......ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ.
Δεν παρατηρούμε πάντως κινήσεις ενδιαφέροντος και αποτελεσματικότητας, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, πλην ελαχίστων που κι αυτές γίνονται από ιδιώτες σποραδικά.
Οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι αδύνατο να εξασφαλίσουν την ολοκληρωμένη διαχείριση, ούτε να υλοποιήσουν κατασκευές εργοστασιακού τύπου και απόλυτης κάλυψης των αναγκών των δήμων τους, αφού ούτε ΧΩΡΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΥ διαθέτουν, ούτε σχέδια ανάλογα προωθούνται από τους Δήμους !!!
Μετά από όλο αυτό το κομφούζιο, στο οποίο χάνεται κάθε ελπίδα αποσυμφόρησης  του Περιβάλλοντος, παρ΄ όλες τις εξαγγελίες για ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ - εκφράζουμε την ανησυχία μας για τον συνεχή και απαράδεκτο περιορισμό των συζητήσεων σε επίπεδο σχεδιασμών, ακόμα και σήμερα, που το πρόβλημα είναι πλέον ακραίο.
Η ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΥΝΤΕΘΕΙΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΧΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Για τα υπόλοιπα, η ταχύτατη δημιουργία μονάδων διαχείρισης ανά δήμο, αρχής γενομένης από ΚΔΑΥ και ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ. είναι η προτεινόμενη λύση.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η κινητοποίηση των δημάρχων, ακόμα κι αν χρειαστεί να παρέμβει η κυβέρνηση .''

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

ΓΙΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.