Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

''ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ''
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΛΑΜΨΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

papaggelopoulos 27-11-2015

Η κυβέρνηση θα καταργήσει άμεσα τη διάταξη του νόμου που παρέχει ασυλία στις τράπεζες για τα επισφαλή δάνεια εκατομμυρίων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Απαντώντας σε ερώτηση...
του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι η επίμαχη διάταξη για τα δάνεια των κομμάτων (ν.4146/13), που ψηφίστηκε νύχτα με τροπολογία από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι αντισυνταγματική και ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνη, Ν. Παρασκευόπουλο, για την κατάργησή της.
Ωστόσο, επειδή δεν επιτρέπεται αναδρομική εφαρμογή του νόμου (και άρα της κατάργησης), όπως επεσήμανε, κάλεσε τους εισαγγελείς να καταστήσουν αντισυνταγματική την τροπολογία στην πράξη, ενώ προειδοποίησε τις τράπεζες ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να διωχθούν για απιστία, εάν δεν επιδιώξουν την είσπραξη των απαιτήσεων από τα δάνεια αυτά.
Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την απάντησή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «Η σημερινή κυβέρνηση ούτε τροπολογίες σαν αυτή που συζητήθηκε σήμερα, ούτε δικαστικά πραξικοπήματα θα ανεχθεί» διεμήνυσε, ενώ, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι «την επόμενη φορά που θα έρθει στη Βουλή, θα κατονομάσει και τους πραξικοπηματίες».
Ακόμα, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας αποστέλλεται στον οικονομικό εισαγγελέα, η λίστα με τα 10.000 ονόματα που δόθηκε από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν ελεγχθεί 247 υποθέσεις διαφθοράς από την λίστα Νικολούδη. Εξ αυτών οι 21 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, οι 85 ελέγχονται και επίκειται η ολοκλήρωση του ελέγχου τους και 12 ήδη οδεύουν προς την Δικαιοσύνη.
Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος έπλεξε το εγκώμιο των πρώην οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. «Κάποιοι φρόντισαν να τους εξουδετερώσουν», είπε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ χαρακτήρισε «έντιμο και αδάμαστο» τον Γρ. Πεπόνη. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς είχαν παραιτηθεί όταν με τροπολογία Βενιζέλου τους αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.


πηγή : directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.