Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΔΩΣ.........ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ !!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΧΡΩΣΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΚΤΩΛΟΥΣ....ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΡΩΓΟΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ !!!
ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ, Η ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΤΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ .....
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

unnamed (12)

21-10-2015_MBB_2 - Αντιγραφή

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ'' ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.......ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ :

http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=5404

Δηλαδή αυτό που συμβαίνει με την αγία οικογένεια των καναλιών και των πετρελαίων, των ομάδων και των ποικίλων εταιρειών πλοίων, είναι το εξής.......''απλό'' και ''ανθρώπινο'' :

Από τις αρχές του καλοκαιριού άρχισαν να συσσωρεύονται στα ακριτικά μας νησιά χιλιάδες λαθρομετανάστες, πρόσφυγες στη πλειοψηφία τους.
Στις αρχές Αυγούστου, η κατάσταση στη Μυτιλήνη άρχισε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ως φυσικό επακόλουθο, προέκυψε η αναγκαιότητα απεγκλωβισμού των μεταναστών κυρίως από τη Μυτιλήνη και τη Κω.
Αναζητήθηκε λοιπόν πλοίο από τη κυβέρνηση ώστε να αποχωρούν σταδιακά και συντεταγμένα υπό έλεγχο οι μετανάστες προς το Πειραιά.
Το έργο αυτό ανέλαβε ο τότε αλλά και νυν, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Μέγα ερωτηματικό βέβαια προκύπτει, ως προς το γιατί ο Υπουργός Επικρατείας και όχι ο Υπουργός Ναυτιλίας!
Ερωτηματικό που από μόνο του απαντάται σύμφωνα με τα κάτωθι.
Έτσι λοιπόν μεσούσης της θερινής περιόδου, το περασμένο Αύγουστο, μπήκε στο παιγνίδι η ΑΝΕΚ συμφερόντων Βαρδινογιάννη, με το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο κος Φλαμπουράρης υπέγραψε σύμβαση με την ΑΝΕΚ ύψους140.000 ευρώ ημερησίως, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα του πλοίου αλλά και το κέρδος της εταιρίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μας, τα ημερήσια έξοδα του Ελ. Βενιζέλος ανέρχονται σε80.000 ευρώ και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται, η μισθοδοσία πληρώματος, καύσιμα, ΝΑΤ, ασφάλειες, κλπ.
Άρα και πάντα σύμφωνα με τα απλά «μαθηματικά», το ημερήσιο κέρδος της ΑΝΕΚ και σύμφωνα με αυτά που απλόχερα πρόσφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέρχεται σε 60.000 ευρώ ημερησίως!!
Και αυτά υπογράφθηκαν από το διαπρεπή μας Υπουργό ... καταμεσής τ΄Αυγούστου!
Και ενώ ο πόλεμος μαίνεται εδώ και τόσα χρόνια στη Συρία, αναρωτιέται κανείς πως ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και διάλεξαν τη Μυτιλήνη και τη Κω;  Ποιος τους οδηγεί εκεί;
Κάθε όμως μετανάστης που περνούσε και εξακολουθεί να περνά, ανενόχλητος πλέον τα νερά του Αιγαίου προς τα νησιά μας, σημαίνει ένα συγκεκριμένο νούμερο σε ευρώ για τις τσέπες των μεγαλοκαρχαριών.
Λίγο μετά την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου Ελ Βενιζέλος, ως δια μαγείας άρχισαν να περνούν περισσότεροι μετανάστες στα νησιά μας και έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη για ενίσχυση και με άλλα πλοία.

Στο «παιγνίδι» μπήκαν τα:
  • Blue Star Patmos Κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ
  • Terra Jet, Ιδιοκτησίας Τάκη Ηλιόπουλου
Τις συμβάσεις και πάλι ανέλαβε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.
Και οι 3 συμβάσεις όμως έχουν κάτι κοινό. Ανατέθηκαν εκτός διαγωνισμού!
Αφού μάλιστα τα χρήματα των ημερησίων εξόδων απορρέουν από συνχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού ταμείου, θα έπρεπε να είχε προκληθεί διεθνής διαγωνισμός, αν μη τι άλλο Ευρωπαϊκος διαγωνισμός.
Κι όμως το μέγεθος της ανθρωπιάς και η μεγάλη «στεναχώρια» του υπουργού κου Αλ. Φλαμπουράρη τον οδήγησαν σε συνοπτικές ταχύτατες διαδικασίες. Που χρόνος τώρα... για διαγωνισμούς!!
Το κυρίως μενού της διαπλοκής
Θα νόμιζε κανείς αυτά θα αρκούσαν για το τίτλο μας ΣΟΚ.
Κι όμως ... είναι μόνο η αρχή. Το σκάνδαλο είναι αλλού.
Έκαστος λαθρομετανάστης, πρόσφυγας πληρώνει εισιτήριο 60 ευρώ για τη μετάβασή του στο Πειραιά. 

Ναι καλά διαβάσατε, 60 ευρώ
!

Το φοβερό στην υπόθεση είναι ότι σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης  το εισιτήριο για κάθε Έλληνα με τα κανονικά πλοία της γραμμής κοστίζει μόλις 40 ευρώ. Άρα 20 ευρώ "καπέλο" στους θαλασσοδαρμένους, ταλαιπωρημένους καιυποτιθέμενα φτωχούς μετανάστες.
Τα στοιχεία αυτά μας επιβεβαίωσε και ο τοπικός κεντρικός ταξιδιωτικός πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Μυτιλήνη o κ. Αντώνης Πίκουλας.

Και όλα αυτά για μετάβαση με πλοίο όπου το Ελληνικό κράτος και η Ε.Ε. έχουν καλύψει τα έξοδα συν το κέρδος!!!
Τάδε έφη ο ανθρωπισμός και οι ευαισθησίες του πονετικού μας υπουργού κου Αλέκου Φλαμπουράρη.

Κι αν δεν προλάβατε να υπολογίσετε τα ευρώ  για τα οποία κάνουμε λόγο θα σας βοηθήσουμε εμείς.

Ελ Βενιζέλος. Πρωτόκολλο: 2.500 επιβάτες (Μέγιστος αριθμός επιβαινόντων).
Ημερήσιος Τζίρος:
140.000 ευρώ η σύμβαση Φλαμπουράρη
150.000 ευρώ = το 60ευρα έκαστου επιβάτη Χ 2.500 άτομα
- 80.000 ευρώ = ημερήσια έξοδα___________
ήτοι 210.000 ευρώ καθαρό κέρδος.

Το νούμερο αυτό πολλαπλασιάζουμε επί 2 πλοία (Ελ. Βενιζέλος και Blue Star Patmos ανήκουν στην κοινοπραξία ΑΝΕΚ- ATTIKA/Blue Star) =  420.000 ευρώ ως ημερήσιο κέρδος.
420.000 ευρώ το ημερήσιο κέρδος της εταιρικής ναυτιλιακής κοινοπραξίας από την περίεργη αυτή "έκφανση ανθρωπιάς" της κυβέρνησης με το ... «μεγάλο κεφάλαιο» .!!!
Αν τώρα κάνουμε την απλή διαίρεση:
Τα 2 πλοία = πρωτόκολλο 5.000 επιβάτες
Διαιρούμε τα 420.000 του καθαρού κέρδους της "Κοινοπραξίας" δια τους 5.000 επιβάτες και καταλήγουμε στο αριθμητικό συμπέρασμα, ότι η κάθε ανθρώπινη ζωή που υφίσταται τα μέγιστα της ανθρώπινης ταλαιπωρίας στα ακριτικά νησιά μας, αποφέρει 84 ευρώ κέρδος στους ημεδαπούς "καρχαρίες" μας!!
84 ευρώ λοιπόν κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή σήμερα για το κο Φλαμπουράρη και τη παρέα του την ....''εφοπλιστική''.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.........ΩΣ ''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ'' ???
ΓΙΑΤΙ ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.