Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

4 ΩΡΕΣ ΚΑΤΕΘΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.
ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΛΛΟΥ !!!


papastaurou 2-9-2015

Ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, πέρασε την Τετάρτη το κατώφλι του οικονομικού εισαγγελέα και εξετάστηκε επί τέσσερις ώρες ανωμοτί με την ιδιότητα του υπόπτου. Ο δικηγόρος κ. Παπασταύρου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, συνοδευόμενος από το συνήγορό του προσήλθε...
στις 09:00 το πρωί στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα για να παράσχει εξηγήσεις  ως ύποπτος τέλεσης δύο κακουργημάτων, φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Οι πράξεις για την τέλεση των οποίων καλείται ως ύποπτος αφορούν την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ, που  περιλαμβάνεται στο υλικό της λίστας Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει ότι τα χρήματα ανήκαν σε άλλον μεγαλοεπιχειρηματία – καταθέτη της λίστας και εκείνος λειτουργούσε ως πληρεξούσιος.
Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό εμφανίζεται η μητέρα του του κ. Παπασταύρου και ο εκλιπών πλέον πατέρας του.
Το ιστορικό της υπόθεσης και οι ισχυρισμοί Παπασταύρου
Νομικοί κύκλοι έχουν χαρακτηρίσει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του Στ. Παπασταύρου ως ένα κατεξοχήν "δικαστικό θρίλερ" καθώς οι εισαγγελικές αρχές καλούνται διεξάγουν το έργο τους βρίσκοντας την άκρη του νήματος μέσα από ένα  ένα πολύπλοκο πλέγμα οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με εξωχώριες εταιρείες, πτήσεις με ιδιωτικά τζέτ, Έλληνες που μένουν και δεν... μένουν στην Ελλάδα και με το θρυλικότερο κατάλογο όλων των εποχών: τη θρυλική, πλέον, λίστα Λαγκάρντ. 
Ο εισαγγελέας Ι. Δραγάτσης στο γραφείο του οποίου μετέβη την Τετάρτη ο κ. Παπασταύρου είχε καταστήσει σαφές, καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ότι επιθυμεί την αυτοπρόσωπη παρουσία του υπόπτου και όχι απλά την κατάθεση ενός υπομνήματος με έγγραφες εξηγήσεις. 
Συγκεκριένα, στο επίκεντρο και της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται το ποσό των 5.390.000 δολαρίων, που ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της λίστας, τον οποίον ήλεγχαν ο κ. Παπασταύρου, μέλη της οικογενείας του και η υπεράκτια εταιρεία Stabri με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.
Ο ίδιος ο κ.Παπασταύρου,φέρεται να αρνείται  ότι το επίμαχο ποσό ήταν δικό του Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι διαχειρίστρια της εταιρείας Sabri, που μετά το 2005 ήλεγχε τον λογαριασμό αυτόν, ήταν άλλη εταιρεία, η Capland SΑ, πρώην Capital and Land Asset Management SA με έδρα τη Γενεύη.
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ως διεύθυνση της Stabri δηλώνεται η διεύθυνση του συμβούλου στην Αθήνα. Και ένα δεύτερο ότι η εταιρεία ιδρύθηυκε ακριβώς για το άνοιγμα του συγκεκριμένου λογαριασμού!
Αλλά ο παρουσία υπεράκτων ή αλλιώς off shore εταιρειών δεν σταματά στις Stabri, Capland ή Capital, καθώς οι Ελληνικές εισαγγελικές αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στις  Stabri limited και Capland Asset, ,καθώς και στις  B&D Διαφημιστική, Φαινάνσιαλ Ρισέρτς,  σε δύο άτομα γαλλικής καταγωγής, καθώς και στην  εταιρεία Fairwinds Assets Inc. Η τελευταία φέρεται  να έχει έδρα τον Παναμά (ιδρύεται τον Δεκέμβριο του 2005),  έχει αποστείλει στον επίμαχο λογαριασμό το ποσό των 2,6 εκατ. δολαρίων και διαλύθηκε στις  12.12.2014, εν μέσω της έρευνας στην Ελλάδα,
Ακόμη οι εισαγγελικές αρχές ελέγχουν και τον κωδικό «Άγγελος 24» και τι σημαίνει αυτός.
Ο κ. Παπασταύρου φέρεται να υποστήριξε και ενώπιον του εισαγγελέα όσα είχε καταθέσει στο ΣΔΟΕ, όπου είχε πει ότι «ήμουν πληρεξούσιος από το 2005-2011 στον λογαριασμό επιχειρηματία, ο οποίος είχε πρόβλημα υγείας» και είχε επικαλεστεί στοιχεία για μεταθανάτια πληρεξουσιότητα, αφού ο επιχειρηματίας τού είχε αναθέσει να διαθέσει το ποσό αυτό μετά τον θάνατό του...
Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο επιχειρηματίας ανέρρωσε και πράγματι επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό Παπασταύρου. 
Γραπτή δήλωση
Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για άθλια συκοφαντία «που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος».
Ειδικότερα υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.
Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα.
Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη.»
Το επόμενο διάστημα ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου καλείται σε εξηγήσεις και η μητέρα του κ. Παπασταύρου, και αφού ζητήσει τις θέσεις και του επιχειρηματία κ. Μιωνί, θα καταλήξει στην αποτίμηση των στοιχείων της έρευνας του για την "υπόθεση Παπασταύρου", είτε με την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, είτε θέτοντας τον φάκελο στο αρχείο.
πηγή : directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.