Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΘΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ .....ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ !!! Η ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.....

ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΚΑΤΩ ΔΟΛΙΑΝΩΝ - ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ !!! Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ .....
ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΛΥΚΟΥΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ.......
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΦΑΝΤΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ .....

























Η βίλα ΕΥΑ του Ηρώδου Αττικού στα Δολιανά Κυνουρίας, ερημώνει και κρατείται απρόσιτη από το κοινό, χωρίς ούτε έναν φύλακα στο κιόσκι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Το περίεργο είναι πως από το ΕΣΠΑ είχε χρηματοδοτηθεί η κατασκευή Μουσείου, για να εκτεθούν τα υπέροχα και αξιόλογα, σπάνια ευρήματα !!
Πλην όμως κατέβηκε ακόμα και η ταμπέλα που έφερε αναγεγραμμένο το μυθικό ποσό των 4.300.000 ευρώ, το οποίο κανένας δεν ξέρει που έχει εξαφανιστεί.....
Πάντως Μουσείο ποτέ δεν έγινε. Η ταμπέλα κατέβηκε λίγο μετά τις καταγγελίες των Κυνουριέων σε Ημερίδα για την Βίλα ΕΥΑ και τα έργα που δεν γίνονται σε αυτήν !! 
Οι πληροφορίες μας λένε, πως πλείστα των ευρημάτων στη Βίλα ΕΥΑ βρίσκονται φυλαγμένα στο Μουσείο του Άστρους, το οποίο όμως παραμένει κλειστό και απρόσιτο στους επισκέπτες !!
Με μια ανακοίνωση γραμμένη προχειρότατα σε....ΜΠΑΚΑΛΟΧΑΡΤΟ !!!




Αν σκεφθεί καθένας, πως η Κυνουρία, είναι η μόνη πρόσβαση της Αρκαδίας προς την θάλασσα και το όρος ΠΑΡΝΩΝΑ που αποτελεί περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και προστατεύεται από τις διεθνείς συνθήκες για το Περιβάλλον, κι επί πλέον έχει μεγάλα και σημαντικά ιστορικά κέντρα που έλκουν τουρισμό, των οποίων η προσέγγιση γίνεται μόνο μέσω των Κάτω Δολιανών και του Άστρους, αντιλαμβάνεται πως η στέρηση των επισκεπτών, από τόσο μεγάλο και αξιοθαύμαστο αριθμό αρχαιοτήτων, αλλά και της περιοχής από την προβολή τουριστική και ιστορική, μόνο από ''αφέλεια'' ή ....''αμέλεια''  δεν γίνεται.
Τα ποσά που έχει στην διάθεσή της η Περιφέρεια μέσω των ΕΣΠΑ, είναι ΜΥΘΙΚΑ. Τα ποσά που διατίθενται για δράσεις οργανώσεων - τάχα- του Πολιτισμού και άλλων δράσεων, είναι τεράστια, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δίνει προτεραιότητα στην λειτουργία των ΜΟΥΣΕΙΩΝ του ΆΣΤΡΟΥΣ και της ΒΙΛΑΣ ΕΥΑΣ.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Λυκόσουρας. Παραμένει ερμητικά κλειστό για πολλοστή φορά φέτος. Με τους επισκέπτες να συρρέουν από όλα τα μέρη της Γης , με τους χάρτες ανά χείρας και να μένουν αποσβολωμένοι μπροστά στην παρακμή και την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.
Είναι διεθνής εξευτελισμός της ΕΛΛΑΔΑΣ η απαξίωση της Ιστορικής της διαδρομής και των τεκμηρίων της.
Την ίδια ώρα που ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ''ταξιδεύουν'' στο εξωτερικό, στα πλαίσια κάποιων ευφάνταστων (!!!!!) δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και των παραγόντων του, για την ..........''διάδοση''  του Πολιτισμού σε άλλες χώρες, μέσω του ......ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ (!!!!!!) των αρχαιοτήτων μας.
Αν αυτό είναι το ζητούμενο, να ξενιτεύονται κάθε τόσο τα αρχαία μας, για να ''τα χαίρονται και άλλοι λαοί....'' αντί να εκτίθενται στη χώρα τους και να προσελκύουν επισκέπτες να τα θαυμάζουν στον τόπο τους, τότε μάλλον κάτι περίεργο συμβαίνει.
Διότι ο .....''δανεισμός'' γίνεται με κατασπατάληση χρημάτων, από τα οποία μεγάλο μέρος θα μπορούσε να διατεθεί στην εδώ ανάδειξή τους. Για να γίνουμε επεξηγηματικότεροι λέμε για :
-τις εργολαβίες της ΄΄συντήρησης'' πριν το.....''ταξίδι'' των αρχαιοτήτων
- τις εργολαβίες της συσκευασίας
- τις εργολαβίες της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
- τις εργολαβίες της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.....
ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ !!!
Κι όλα αυτά για να πάνε ως κάποια χώρα, στερούμενα από την πατρίδα τους !!!
Απορίας πάντως άξιο παραμένει, ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΙΣΩΣ, η αυστηρότητα και η επιμέλεια και η ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ , όσων επιβλέπουν και επιτηρούν όλο αυτό το έργο των διακοπών στην αλλοδαπή, του ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.
Πόσα έργα φεύγουν ?? Που ακριβώς πάνε ?? Πόσα επιστρέφουν ?? Με πόσες απώλειες ?? Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι των ταξιδιών ?? Ποιος τους ελέγχει ?? Ποιοι κρατούν αρχείο των μεταφορών και καταλόγους των μεταφερομένων αρχαιοτήτων ??
Κανένας δεν δίνει ασαφείς απαντήσεις σε όλα αυτά. Μάλλον περιγελούν την αγωνία μας όταν θέτουμε τις ερωτήσεις.
Πάντως στην Βίλα ΕΥΑ, οι εργασίες δεν εξελίσσονται, παρ΄ όλες τις δημόσιες δηλώσεις στην Ημερίδα των εμπλεκομένων, πολύ δε περισσότερο, δεν εξελίσσεται η κατασκευή του περιώνυμου στεγάστρου της, και του Μουσείου, υπέρ του οποίου, πήγαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ !!
Την ταμπέλα δε έσπευσε ( ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ???) να κατεβάσει η Περιφέρεια ......για να μη βλέπουμε και φωτογραφίζουμε τις εργολαβίες - φαντομάδες !!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΕΥΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ :

















Το επίσης ΠΕΡΙΕΡΓΟ είναι πως κατέβηκε κι ο γερανός που στήθηκε για την ανέγερση του.....στεγάστρου !!
Όπερ σημαίνει πως και το στέγαστρο πήγε περίπατο.....και η Βίλα μένει στο έλεος του καιρού και του Θεού.
Γιατί στων ανθρώπων έμεινε το μένος........
ΑΝ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ???
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΜΕΣΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ???

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΕΥΑ ΤΩΝ ΚΥΝΟΥΡΙΕΩΝ.......ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ !!!!!!!!!!!!!!

http://kynourianet.gr/category/archaeological-sites/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.