Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΚΤΑ .

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΦΟΥ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ.



Η απαίτηση των δανειστών ήταν κυβέρνηση με παιδιά δικά τους, το είχε πει ευθαρσώς κι ο κύριος ΣΟΥΛΤΣ στο Ευρωκοινοβούλιο. Τεχνοκράτες και δικούς τους ήθελαν οι Γερμανοί.
Κι ο πρωθυπουργός από ό,τι φαίνεται σπεύδει να τους κάνει το χατήρι.
Αφού οι κάλπες είναι μαθηματικά βέβαιο, πως μόνο αυτοδύναμο κόμμα δεν θα αναδείξουν.
Αντίθετα θα έχουμε πολλές εκφάνσεις του ίδιου ιδεολογικού προσανατολισμού, με μικρά ποσοστά εκάστη.
Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή σε όλη αυτή την αποσταθεροποίηση που συμβαίνει ως ....''μοιραίο επακόλουθο'' της Αριστεράς, όπως αυτή εκφράζεται στην Βουλή, με την εντός ή εκτός της κυβέρνησης δυναμική της.
Ο ρόλος των αριστερών στην πολιτική εξέλιξη των παγκόσμιων γεγονότων σήμερα, τίθεται υπό αμφισβήτηση ως προς την ουσιαστική τους συμβολή στην αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είτε λόγω αδυναμίας ουσιαστικής αδρανοποίησης της ΝΤΠ είτε λόγω σιωπηρής ''συνεργασίας'' δια της εις άτοπον απαγωγής.....
Η αδυναμία της Αριστεράς να μεταβάλλει την παγκόσμια λαίλαπα του υπερκαπιταλισμού και των ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, που είναι το ζητούμενο της ΝΤΠ και της θεωρίας του ΦΡΗΝΤΜΑΝ που ενσαρκώνει, έχουν καταστήσει τα αριστερά κόμματα περισσότερο αδρανή και λιγότερο διεκδικητικά.
Η απόσχιση της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ το αποδεικνύει περίτρανα.
Αφού ο περισσότερος κόσμος που ψήφισε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, την ΕΛΠΙΔΑ και την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, στηρίχτηκε στις παρουσίες των Αριστερών μελών του, ως εγγυητών της διαφάνειας, της νομιμότητας και των σκληρών διαπραγματεύσεων για τα συμφέροντα του λαού.
Οι αριστεροί άνοιξαν το όραμα του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτοί έφυγαν πρώτοι από την κυβέρνηση, αντί να ασκήσουν βέτο και πιέσεις.
Κανένας πολίτης δεν εμπιστεύθηκε το βαθύ ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσε το μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για να χτίσει ελπίδες.....κανένας τουλάχιστον εχέφρων και προσγειωμένος και οπωσδήποτε μη διαπλεκόμενος.
Το ζητούμενο των επερχόμενων εκλογών είναι όχι μόνο ποιά κυβέρνηση θα προκύψει, αφού μόνο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα είναι αυτή, αλλά ποιά προβλήματα θα μπορέσει να επιλύσει, από τα χιλιάδες ανοικτά και επείγοντα, προς όφελος της ΕΛΛΑΔΑΣ και των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Με το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ σε έξαρση επικίνδυνη και 4.500.000 μετανάστες εντός της χώρας, με πλοία γεμάτα πρόσφυγες να περιδιαβαίνουν το Αιγαίο για να μην αδειάσουν και γίνουν συμπλοκές, με το ΧΡΕΟΣ παρατημένο στην τύχη της ασύδοτης τοκογλυφίας να γιγαντώνεται, με την ΕΚΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδας σε εξέλιξη, με τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ άρπαγες όλων των πακέτων στήριξης για .......ανακεφαλαιοποιήσεις , με τα ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη στα χέρια καιροσκόπων πολιτικών μορφών, που έχουν πλουτίσει μέχρι 20ης γενεάς από τις αρπαχτές......δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα και για κανέναν.
Κυρίως για τις προθέσεις του σημερινού πρωθυπουργού, που εγκαταλείπει την κυβέρνηση, ενώ είχε την ευρεία συναίνεση, την δυνατότηα ψήφου εμπιστοσύνης ακόμα και την (πριν λίγο καιρό) ευχέρεια να διαπραγματευθεί με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ του πλατφόρμα, θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, που θα άνοιγαν παράθυρα στο ΦΩΣ για την Οικονομία και την Ανάπτυξη.
Αντί γι΄ αυτό, οδηγείται η χώρα σε μια ακόμα δαπανηρή ΕΚΛΟΓΙΚΗ διαδικασία, από την οποία θα προκύψει ό,τι ακριβώς θα προέκυπτε κι από μια κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ , που ζητούσαν οι τοκογλύφοι δανειστές μας εδώ και καιρό....
Με πολύ απλά λόγια, η επιλογή των εκλογών, είναι ο εύσχημος τρόπος να τους κάνουμα το χατήρι.
ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΛΠΙΔΟΣ ΝΕΑΝΙΑ.....
ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .....

Γιούλη Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.