Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΒΟΥΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!! ΑΝΟΙΞΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΕΛΗ ΠΤΩΣΗ 23 % !!!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ CAPITAL CONTROL ΣΤΟ Χ.Α.Α.






Με την τεράστια βουτιά που κάνει ο δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ασχολούνται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλου του κόσμου, εστιάζοντας στην πρωτοφανή βουτιά -23% με την οποία ξεκίνησε η επαναλειτουργία του, με την κατάσταση να προοιωνίζεται κάτι περισσότερο από… καταστροφική.
Θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως είναι το πρωί της Δευτέρας η επανέναρξη των εργασιών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Όλοι εστιάζουν βέβαια στην βαριά πτώση στο άνοιγμα της συνεδρίασης, στο πόσο «άσχημα» δείχνει η κατάσταση, αλλά επισημαίνουν πως η «καθαρή» εικόνα θα είναι σαφής μετά από λίγες ώρες.
Guardian: Βαριές απώλειες στην Αθήνα
Για «βαριές απώλειες» κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian που επισημαίνει και την κατάσταση στις τραπεζικές μετοχές, που παρουσιάζουν πτώση 30%. «Οι παρατηρητές πάντως επισημαίνουν, ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιες ώρες ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα», σημειώνει η εφημερίδα.
CNBC: Απώλειες και αστάθεια στο ελληνικό χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας άνοιξε με σχεδόν 23 μονάδες πτώση, επισημαίνει το οικονομικό δίκτυο CNBC στο ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Οι επενδυτές αναμένουν μια συνεδρίαση γεμάτη απώλειες και αστάθεια, παρατηρεί.
Με έκτακτη είδηση μεταδίδει η Wall Street Journal την πτώση στο Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας πέφτει σχεδόν 23% στο άνοιγμα, ενημερώνει τους αναγνώστες της με έκτακτη είδηση η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Streer Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση. Παρά το γεγονός πως στην Αμερική η ώρα είναι 4 το πρωί (στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου), το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που οι συντάκτες αξιολογούν την είδηση ως «έκτακτη».
Telegraph: Σε χαμηλό τριών ετών – «Λουτό αίματος» για τις τράπεζες
Πιο γλαφυρός στους χαρακτηρισμούς του ο βρετανικός Telegraph ενημετώνει τους αναγνώστες του πως τα πράγματα στην Αθήνα είναι τόσο άσχημα όσο αναμενόταν. «Λουτρό αίματος» χαρακτηρίζεται η κατάσταση στις τράπεζες, ενώ επισημαίνεται ότι το Χρηματιστήριο κινείται σε χαμηλό τριών ετών και στα επίπεδα του 2012.
Χαρακτηριστική είναι και η αντίδραση του δημοσιογράφου του Bloomberg Joseph Weinsenthal, που επισημαίνει πως «δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα».


πηγή : e reportaz. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.