Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΙΣ 20.00 μμ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!


Στις 20:00 το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Οι «δανειστές» θα καθορίσουν την ημερομηνία






Στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης με διάγγελμά του από τη δημόσια τηλεόραση αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση τις κυβέρνησης και τον σχηματισμό υπηρεσιακής η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, κάτι που, εμμέσως προανήγγειλε και ο ίδιος ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι εκλογές είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίες».
Αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγες ώρες πριν και από το βήμα της Βουλής είχε στην ουσία επιβεβαίωσε και αυτός τις πρόωρες κάλπες, λέγοντας μάλιστα πως «Δεν θα είναι ίδιες με αυτές του 2012, γιατί τώρα υπάρχει και συμφωνία, και υπάρχει και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»
Ως πιθανότερη φαίνεται η 20ή Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να αποκλείεται και η 13η κάτι που σε κάθε περίπτωση θα κριθεί από το κατά πόσο θα καταφέρει η κυβέρνηση να διευθετήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες που σχετίζονται, αφενός με την υλοποίηση της συμφωνίας και την ψήφιση των προαπαιτούμενων πριν από την πρώτη αξιολόγηση και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και αφετέρου με την οριστική επίλυση των προβλημάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Μαξίμου φέρεται να είναι να στηθούν οι κάλπες το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, εικόνα πλήρους διάλυσης εμφανίζει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας να δείχνει κάτι περισσότερο από σίγουρη, με τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών που βρίσκονται «κοντά» στον πρωθυπουργικό κύκλο να μην αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για συμμετοχή των «αντιφρονούντων» στα νέα ψηφοδέλτια, σπάζοντας και την παραμικρή υποψία για εύρεση κάποιων έστω και ελάχιστων «κοινών τόπων».
Την ενέργεια αυτή προμηνύουν οι στοχευμένες κινήσεις του, όπως η απάντηση στον Π. Λαφαζάνη, η επιστολή στον Σουλτς και το μήνυμα στη Fraport στις οποίες προχώρησε μέσα σε λίγες ώρες το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές επιβεβαιώθηκε σε κλειστή σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στον «πρωινό καφέ», δεδομένης της δημόσιας παραδοχής της Αριστερής Πλατφόρμας ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όπως ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών θα προκύψει υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ. Βασιλική Θάνου), όπως επίσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Εσωτερικών, αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης.

πηγή : e reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.