Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ !!!

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ 2 ΧΩΡΙΑ, ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ. ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.
ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ !!



Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νεάπολη Λακωνίας, ενώ κάηκαν σπίτια και μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τρία χωριά.
"Δεκάδες είναι τα μέτωπα που καίνε αυτή την ώρα στην περιοχή", όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σουρλάς αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως έχουν καεί σπίτια στο Φαρακλό, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί δυνατό να πλησιάσουν ώστε να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Όπως είπε, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στο Λάχι. 

Ο κ. Σουρλάς είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στο Φαρακλό το Λάχι και την ευρύτερη περιοχή.

Η φωτιά μαίνεται στη περιοχή από τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής από άγνωστη αιτία.
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.